Tenis

Ilie Nastase se apara: ”Se ne amintim ce a spus tatal Serenei despre Irina Spirlea. Ala e rasism”

Sursă foto: facebook.com/FRTenis

Ilie Nastase i-a dat replica Serenei Williams, dupa ce aceasta a reactionat dupa vorbele primului lider ATP cu privire la culoarea copilului pe care jucatoare il va naste in acest an.

Intr-un interviu acordat agentiei News.ro, Nastase a readus in atentia opiniei publice un episod petrecut la finalul anilor 90 dupa celebra ciocnire de la US Open dintre Irina Spirlea si Venus Williams.

"Aduceţi-i dumneavoastră aminte Serenei ce spunea tatăl ei despre Irina Spîrlea, că poate a uitat. Eu ce să-i spun? A ieşit prea mult din context, e o nebunie ce se întâmplă acum. Eu nu mai pot şi nu mai rezist în treburile astea, e nebunie curată. Mai au să-mi spună că nu am voie să mai trăiesc. Eu nu am făcut nicio remarcă rasistă, nu ştiu care este remarca rasistă. Ăsta e rasism? Că am spus că poate ieşi ciocolată cu lapte? Păi, dacă spuneam că o să iasă un negru urât? Ăla e rasism. Cum a spus tatăl ei despre Irina Spîrlea că e un curcan alb şi urât", a spus Natase.

Nastase a subliniat inca o data, ceea ce orice minte ancorata in realitate a inteles din prima, ca vorbele "ciocolata cu lapte" reprezinta o gluma.

"Eu am spus ciocolată, pentru că bărbatul ei este blond. Eu am făcut o glumă, dacă această glumă este considerată o remarcă rasială, mi se pare că e ieşită prea mult din context. Suntem nebuni, pe cuvânt de onoare! Şi nu ei, străinii. Noi, românii. Dar când ei ne fac ţigani pe unde mergem? Mie mi-a plăcut de Mutu, ce declaraţie a făcut Mutu, că era făcut ţigan când juca la Chelsea şi la Fiorentina", a intarit Ilie Nastase.



Ilie Nastase se apara: ”Se ne amintim ce a spus tatal Serenei despre Irina Spirlea. Ala e rasism”