Tenis

Dialog halucinant al lui Ilie Năstase: "Spuneți-mi și mie un român care nu bea o bere sau două și se suie la volan [...] Hai, du-te dracu de proastă”"

Fostul mare tenismen Ilie Nastase are din nou probleme cu legea, dupa ce a fost prins sub influenta alcoolului la volan. Într-un dialog cu postul tv Digi, el afirmă că este normal să te sui puțin băut la volan, iar la final o jignește pe jurnalista cu care stătea de vorbă.

Politistii de la rutiera l-au oprit in trafic pe Ilie Nastase, joi noaptea, acesta avand o alcoolemie de 0.40 mg/l in aerul expirat, potrivit masuratorilor efectuate cu aparatul etilotest.

Ilie Nastase a ramas fara permis de conducere pentru urmatoarele trei luni si a primit o amenda in valoare de 1.305 lei.

Dialogul cu Digi a fost halucinant:

-Bună dimineața! Domnul Ilie Năstase?
- Da.

- Magda Costache sunt, de la Digi24. Vă sun să vă cer un punct de vedere oficial în legătură cu incidentul care a avut loc noaptea trecută, în care ați fost prins băut la volan.
- Nu am fost prins băut la volan. Am băut două beri. Am primit o amendă, dar cei care m-au urmărit, m-au așteptat acolo două ore și au sunat la 112 să spună că am ieșit din restaurant. M-au urmărit până aproape de mall Băneasa și acolo au sunat la 112 și cei de la 112 au sunat la Poliție să oprească. Au mai făcut această chestie și acum câteva zile, cu soția mea. Acești oameni sunt niște nemernici pentru că nu faci așa ceva. M-a întrebat omul (polițistul n.r): Cât ați băut? Două beri! Mi-a pus testul ăla care a ieșit 0,021. Trebuie să iasă 0. Nu ai voie nicio picătură. Mi-am luat o amendă de 600 de lei și o lună suspendarea carnetului. Ca cineva să vină să te pârască, mi se pare incredibil și pentru asta am decis să plec din România. Nu e prima dată când mi se face chestia asta. O să vin cu dovezi. Soția mea a plecat de acasă cu două milioane. Avea în geantă 350.000 de euro. Este periculos. Cineva care aude se duce și îi dă în cap.

- Știți că este al doilea incident de acest fel, când sunteți prins băut la volan.
- Nu mă interesează. Cineva care te dă în primire... fac și eu așa, să văd ce face persoana aia. Sun la 112 și zic: Vedeți că a ieșit. Opriți-l! Ce înseamnă asta? Securisme! Ce sunt astea?

- Știți că nu aveți voie să vă urcați absolut deloc la volan dacă ați consumat alcool?
- Absolut deloc? De ce în țările civilizate ai voie să bei două beri? De ce nu îi copiem și noi pe cei de acolo?

- Asta este legislația de la noi.
- Este o legislație proastă, doamnă. Spuneți-mi și mie un român care nu bea o bere sau două și se suie la volan. Spuneți-mi unul că eu nu prea știu. Toți prietenii mei...

- Deci toți prietenii dumneavoastră consumă alcool și se urcă la volan? Asta îmi spuneți?
 - Doamnă, sunteți prea tânără și prea proastă ca să înțelegeți. Dacă v-am răspuns, sunteți o idioată. E bine? Țările civilizate au voie. Dacă dumneata trăiești în țara asta comunistă, ești o comunistă. Hai! Du-te dracu de proastă!

Primul lider al clasamentul ATP nu se afla la prima aventura de acest gen, in 2018 fiind chiar incatusat de politisti pe o strada din nordul Bucurestiului, dupa ce a refuzat sa colaboreze in urma unui control de rutina.

Condus la INML pentru prelevarea de probe biologice, Ilie Nastase s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului si ultraj.

Ilie Nastase a primit atunci o condamnare de 9 luni si 10 zile de inchisoare cu suspendare.Dialog halucinant al lui Ilie Năstase: "Spuneți-mi și mie un român care nu bea o bere sau două și se suie la volan [...] Hai, du-te dracu de proastă”"