Tenis

Ilie Năstase a avut dreptate, e „ciocolată cu lapte”

Serena Williams a publicat pe rețelele sociale câteva imagini cu fetița în vârstă de două săptămâni, despre care Ilie Năstase a afirmat înainte de a se naște că va fi „ciocolată cu lapte”.

Serena are o minunată fetiță mulatră, așa cum se vede în imagini, Numită  Alexis Olympia Ohanian Jr., fetița  îl are ca tată pe logodnicului americancei, Alexis Ohanian, fondatorul rețelei se socializare Reddit. 

Fetița Serenei a iscat încă înainte de a se naște polemici internaționale pornite din România. Ilie Năstase, fosta legendă a tenisului românesc, a comentat la meciul de Cupa Fed intre țara noastră și Marea Britanie despre viitorul copil al Serenei. „Sa vedem ce culoare va avea. Poate ciocolata cu lapte?”, a spus la acea vreme Nasty.

Declarația sa, realizată într-un cadru restrâns în sala conferinței de presă de la Cupa Fed, a fost auzită și publicată în presa din România. A ajuns rapid pe site-urile din Europa și SUA, fiind comentată drept un gest rasist. Năstase a fost după aceea suspendat pentru patru ani din tenis, de către Federația Internațională de specialitate (ITF).

Afirmațiile despre copilul Serenei Williams au constituit doar o fațetă a suspendării, ITF adăugând la capetele de acuzare și faptul că fostul tenisman ar fi făcut avansuri sexuale uneia dintre jucătoarele din Marea Britanie, pe care a întrebat-o în ce cameră stă.



Ilie Năstase a avut dreptate, e „ciocolată cu lapte”