Tenis

Il mai stiti pe Andrei Pavel? A ajuns antrenor la Dinamo

Sursă foto: http://www.csdinamo.eu

Fostul tenismen Andrei Pavel este noul antrenor al grupei de performanta a CS Dinamo.

Fostul mare tenisman roman Andrei Pavel (47 de ani) s-a alaturat Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti.

”Cneazul”, cum este cunoscut cel de-al treilea jucator roman, dupa Ilie Nastase si Ion Tiriac, ca numar de victorii in echipa de Cupa Davis a Romaniei, va antrena la grupa de performanta a clubului, in special tineri jucatori care ii calca puternic pe urme.

Andrei Pavel este cel mai valoros jucator roman de simplu dupa 1989. A debutat in 1990, la varsta de 16 ani, iar pana la retragerea sa din 2009 a jucat la cel mai inalt nivel. A castigat trei titluri ATP la simplu, intre care Mastersul de la Montreal (2001), si sase la dublu. Cea mai buna clasare a sa a fost 13 ATP. La echipa de Cupa Davis a castigat de 40 de meciuri.

Dupa retragerea din activitatea de jucator, Andrei Pavel a fost timp de opt ani capitan al echipei de Cupa Davis a Romaniei si a antrenat jucatori de top mondial. Intre acestia se afla si doua ”Nr. 1” WTA, Jelena Jankovic si Simona Halep. De asemenea, a fost antrenorul perechii dinamoviste medaliate cu argint la JO 2016, Florin Mergea – Horia Tecau.

Din vara anului trecut, Andrei Pavel antreneaza trei dintre cei mai talentati si valorosi tineri jucatori romani, David Nicholas Ionel, Sebastian Gima si Stefan Palosi.



Il mai stiti pe Andrei Pavel? A ajuns antrenor la Dinamo