Tenis

Horia Tecau, planuri mari pentru finalul sezonului cu doua obiective majore

Spectator de lux la Trofeul Tiriac-Nastase de la Bucuresti, turneu ATP Challenger 80 care vine sa mai indulceasca disparitia din calendar a turneului ATP Tour care ne-a incantat ani la randul, Horia Tecau a vorbit despre obiectivele sale in viitorul apropiat.

“A fost un circuit destul de intens in America de Nord, continuat la Cluj cu acest meci la fel de intens. Urmeaza o perioada de pauza dupa care voi merge in California pentru turneul de la Indian Wells, unul dintre cele mai frumoase din circuit. E o placere sa merg acolo.

“Urmeaza o saptamana de pauza din nou, reacomodare cu fusul din Europa pentru turneele de la Viena si Paris. Dupa aceste trei turnee ATP cu multe puncte speram sa confirmam participarea noastra la Turneul Campionilor de la Torino.

"Ar fi frumos sa inchid acest parteneriat cu Kevin Krawitz la Turneul Campionilor, si apoi bineinteles urmatorul meci din Cupa Davis cu echipa din Peru. Un meci foarte important pentru noi, pentru Romania, pentru tenisul romanesc. E o oportunitate mai ales ca jucam acasa in conditii care ne favorizeaza pe noi.

“Toata echipa de Cupa Davis in afara de mine a participat la acest turneu in afara de mine. E foarte dificil sa joci pe zgura dupa ce ai evoluat in sala pe suprafata dura.

“E foarte important sa aiba un turneu organizat acasa, pe terenurile unde au crescut, cu publicul lor. Au sansa mai mare sa urce in clasament, e minunat ca avem un astfel de turneu.

"Ne lipseste turneul ATP 250, care era o traditie pentru Romania si Bucuresti. Speram ca va reveni la un moment dat in calendar. Pana atunci trebuie sa ne bucuram de aceste turnee Challenger”, a declarat Horia Tecau.

La Cupa Davis, Tecau a facut echipa la dublu cu Marius Copil si cei doi au adus un punct determinant in economia victoriei cu Portugalia, scor 3-1.

Romania va intalni Peru, de asemenea la Cluj-Napoca, in ultimul weekend din noiembrie pentru accederea in calificarile pentru faza finala a Cupei Davis.



Horia Tecau, planuri mari pentru finalul sezonului cu doua obiective majore