Tenis

Halep va reveni pe primul loc in clasamentul WTA

Sursă foto: twitter.com/QatarTennis

Simona Halep s-a retras accidentata de la Doha, unde ar fi trebuit sa dispute semifinala cu Garbine Muguruza, dar chiar si asa dupa o saptamana va reveni in fotoliul de lidera a ierarhiei feminine mondiale.

Wozniacki, eliminata in semifinale la Doha

Caroline Wozniacki a fost eliminata in semifinalele din Qatar de Petra Kvitova si va ramane cu 8.010 puncte in clasamentul actualizat de WTA la inceputul saptamanii viitoare.

Halep o urmeaza indeaproape la doar 45 de puncte diferenta si cele doua vor face schimb de locuri dupa turneul de la Dubai care tine capul de afis intre 19 si 25 februarie.

Niciuna dintre cele doua jucatoare nu va evolua in Emirate, dar Wozniacki va pierde cele 485 de puncte obtinute in urma cu un an prin disputarea finalei.

Halep n-are de aparat niciun punct si astfel incepand cu 26 februarie Simona va incepe a 17-a saptamana in fruntea ierarhiei mondiale.

Reactie

“Din păcate problema mea s-a înrăutăţit ieri în timpul celui de-al doilea set şi a fost foarte dureros. Am venit la Doha cu speranţa că m-am recuperate sută la sută, dar după fiecare meci piciorul meu era din ce în ce mai rău. Este frustrant să te califici în semifinalele unui turneu mare cum este cel de la Doha, unde am amintiri frumoase, şi să te retragi din cauza unei accidentări. A fost o decizie dificilă, dar după ce am discutat cu echipa mea a trebuit să accept realitatea şi să îmi continui tratamentele. Vă mulţumesc pentru susţinere. Sper să revin pe teren cât mai curând”, a scris Halep pe contul sau de Facebook.



Halep va reveni pe primul loc in clasamentul WTA