Tenis

Halep rupe tacerea si vorbeste despre scandalul finalei de la US Open

Sursă foto: twitter.com

Simona Halep, lidera ierarhiei mondiale, a vorbit pentru prima data despre scandalul care a avut-o in prim plan pe Serena Williams in finala de la US Open, finala pierduta de jucatoarea americana in fata niponei Naomi Osaka.

“Nu vreau sa comentez, dar fiecare are parte de acelasi tratament. Eu am fost amendata cand mi-am distrus racheta”, a spus Halep pentru agentia Reuters.

“Arbitrii respecta regulile si nu prea am ce sa spun in plus. Este la fel pentru mine”, a mai declarat Halep.

Serena Williams a facut un scandal monstru in finala de la US Open, dupa ce arbitrul din scaun Carlos Ramos i-a dat avertisement si chiar o penalizare de un punct pentru “coaching” si distrugerea unei racheta.

Fosta lidera mondiala a intrat intr-o disputa verbala taioasa cu Ramos, numindu-l pe acesta “mincinos”.

“Esti un mincinos. Niciodata nu vei mai fi pe acelasi teren cu mine cata vreme vei mai trai. Cand ai de gand sa-ti ceri scuze? Spune ca-ti pare rau”, a strigat Williams catre Ramos.

Mai intai Ramos a avertizat-o verbal pe Serena pentru ceea ce arbitrul a considerat a fi “coaching”, adica sfaturi in timpul meciului primite de la antrenorul Patrick Muratoglu aflat in tribuna.

Serena a avut un prim dialog cu Ramos in care i-a spus acestuia: "O spun clar sa auda toata lumea. Nu trisez pentru a castiga, mai degraba prefer sa pierd".

Apoi, jucatoarea americana a primit al doilea avertisment la 3-2 in setul secund pentru aruncarea rachetei, astfel ca Osaka a inceput jocul urmator cu avantaj de 15-0 din oficiu.



Halep rupe tacerea si vorbeste despre scandalul finalei de la US Open