Tenis

Halep, după „doza” de suspendare: „126 de pagini de raport. Doi din trei experți să-și schimbe brusc opinia în favoarea acuzațiilor ITIA”

Simona Halep a postat marți seară pe Instagram un mesaj lung în care oferă detalii și reacții legate de sentința de 4 ani de suspendare, decisă de Tribunalul Sport Resolutions și comunicată de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisulu (ITIA). Halep afirmă că decizia în unamitate a Tribunalului luată de cei trei experți a fost luată după ce doi dintre ei s-au răzgândit văzând informațiile sale din Pașaportul Biologic. Halep afirmă că permanent Pașaportul Biologic al său a arătat aceleași date, fără ca ea să pice vreun test antidoping.
Halep, după „doza” de suspendare: „126 de pagini de raport. Doi din trei experți și-au schimbat brusc opinia în favoarea acuzațiilor ITIA”

Este corectă suspendarea pe 4 ani a Simonei Halep? Expiră 12.09.2028, 20:19

Iată mesajul ei tradus în limba română, acesta fiind postat în engleză.

„Astăzi, un tribunal din cadrul Programului Anti-Doping de tenis a anunțat o decizie provizorie în cazul meu. Ultimul an a fost cel mai greu meci din viața mea și, din păcate, lupta mea continuă. Mi-am dedicat viața frumosului joc de tenis. Iau foarte în serios regulile care ne guvernează sportul și sunt mândru de faptul că nu am folosit niciodată, cu bună știință sau intenționat, vreo substanță interzisă. Am refuzat să accept decizia lor de interdicție de patru ani.

Într-un raport de 126 de pagini, tribunalul a constatat că am comis ambele acuzații aduse de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) - un test de urină pozitiv în competiție pentru o substanță interzisă și o încălcare a Programului de pașaport biologic al sportivului. Reprezentanții mei și cu mine am prezentat ITIA și tribunalului dovezi convingătoare în sprijinul apărării mele, inclusiv multiple întrebări legitime cu privire la concluziile la care s-a ajuns pe baza Programului de Pașaport Biologic al Atletului (ABP).

Deși sunt recunoscătoare că am în sfârșit un rezultat în urma numeroaselor întârzieri nefondate și a sentimentului de a trăi în purgatoriu timp de peste un an, sunt atât șocat, cât și dezamăgit de decizia lor.

Cred într-un sport curat și în aproape două decenii ca jucătoare de tenis profesionistă, participând la sute de turnee și cu două titluri de Grand Slam câștugate, am făcut 200 de analize de sânge și urină pentru a verifica dacă există substanțe interzise - toate acestea au fost curate, până în august. 29, 2022.

Înaintea sezonului pe teren hard din 2022, la recomandarea echipei mele de încredere și a fizioterapeutului., mi-am ajustat suplimentele nutritive. Niciunul dintre ingredientele enumerate nu includea substanțe interzise, deși știm acum - și Tribunalul a fost de acord - că una dintre ele a fost contaminată cu roxadustat. Am fost testată aproape săptămânal după testul meu pozitiv inițial până la începutul anului 2023, toate fiind negative.

În ciuda acestor dovezi, ITIA a adus o acuză pe baza ABP numai după ce grupul său de experți a aflat identitatea mea, ceea ce a făcut ca doi din trei experți să-și schimbe brusc opinia în favoarea acuzațiilor ITIA.

ITIA s-a bazat doar pe opiniile acestor experți care s-au uitat doar la parametrii mei de sânge - pe care i-am menținut de mai bine de 10 ani în același interval. Acest grup a ignorat faptul că nicio substanță interzisă nu a fost găsită vreodată în probele mele de sânge sau urină, cu singura excepție a unui test pozitiv din 29 august pentru roxadustat, care a fost prezent la un nivel extrem de scăzut și care, luând în considerare testul meu negativ cu trei zile înainte , ar fi putut fi cauzat numai de expunerea accidentală la roxadustat.

Sunt vesnic recunoscătoare pentru sprijinul pe care am primit-o din partea familiei mele, a prietenilor și a fanilor de tenis din întreaga lume. Continui să mă antrenez și să fac tot ce îmi stă în putere pentru a-mi curăța numele de aceste acuzații false și a mă întoarce în instanță. Intenționez să contest această decizie la Curtea de Arbitraj pentru Sport și să urmăresc toate căile legale împotriva companiei de suplimente în cauză.Halep, după „doza” de suspendare: „126 de pagini de raport. Doi din trei experți să-și schimbe brusc opinia în favoarea acuzațiilor ITIA”