Tenis

Halep victorie categorica la revenirea in circuit

Sursă foto: twitter.com/fedecoltenis

Victorie in doua seturi pentru Simona Halep in primul meci de la Washington, turneu de 250.000 de dolari unde jucatoarea noastra si-a facut reintrarea in circuit dupa pauza de vara. Meciul a fost live text aici.

Halep, principala favorita in D.C., a eliminat-o in runda inaugurala pe Sloane Stephens din Statele Unite, cu 7-6 (3), 6-0, dupa un meci care s-a jucat practic doar in primul set.

Meciul a inceput sub semnul echilibrului pe o temperatura de peste 30 de grade Celsius in Washington D.C. Halep a produs primul break si s-a distantat la 3-1, insa nu a reusit sa se desprinda si Stephens a recuperat diferenta egaland scorul dupa sase game-uri.

In pofida unui procentaj foarte scazut la prima minge de serviciu, Halep a revenit la conducere (4-3), dupa care a pus presiune pe adversara cu trei mingi consecutive de break. Stephens a salvat toate cele trei sanse de break cu un serviciu puternic, apoi in prelungiri anula alte doua mingi de 5-3 pe care le-a avut Halep.

Nu mai putin de cinci mingi de break a avut Halep la 4-3 in favoarea sa, trei dintre acestea la rand. Jucatoarea noastra a continuat sa serveasca foarte slab cu prima minge, undeva la 34%, iar la 6-5 Halep irosea alte doua mingi de break si implicit set.

Astfel, Stephens impingea setul in tie-break, unde Halep a gestionat cu inteligenta fiecare punct si a castigat cu 7-3 dupa 55 de minute de la primul serviciu.

Un prim set in care ambele jucatoare s-au intrecut in erori nefortate, nu mai putin de 53 de ambele parti. 20 dintre acestea i-au apartinut Simonei, jucatoare care a concretizat o singura sansa din cele opt de break si al carui prim serviciu nu a depasit 40 de procente.

Halep a inceput hotarata actul al doilea, cu break, si apoi s-a distantat rapid la 5-0 dupa trei break-uri la rand.

Jucatoarea noastra a servit pentru meci si a fortat cu al doilea serviciu provocand o dubla greseala la 40-30. In cele din urma Halep a castigat setul cu 6-0 si a obtinut calificarea in turul secund, acolo unde o va intalni pe Mariana Duque Marino din Columbia.



Halep victorie categorica la revenirea in circuit