Roland Garros

Francezii derapeaza din nou si o jignesc pe Simona Halep printr-o caricatura ofensatoare. Ar merita din nou impuscati?

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros

Umorul frantuzesc depaseste de multe ori limita bunului simt, iar cel practicat de celebra revista Charlie Hebdo reprezinta un exemplu dus la extrem.

Dupa victoria Simonei Halep la Roland Garros, turneu despre care jucatoarea a spus ca-l iubeste cel mai mult, “umoristii” de la mai sus numita publicatie au gasit de cuvinta sa scoata in evidenta in stilul propriu raportarea francezilor la romani.

Fara sa ne ferim de cuvinte mari, e stiut de ani buni ca indiferent ce ar face un roman sau altul, in ochii francezilor ramane doar un “tigan”.

Astfel, nu cred ca mai mira pe nimeni aparitia din Charlie Hebdo cu mesajul “O romanca castiga Roland Garros” si Halep este caricaturizata purtand in maini trofeul si strigand “Fier vechi, fier vechi”.


sursa: adpres.ro

Un umor de prost gust care probabil nu va face aceleasi valuri pe care le-a facut in presa mondiala remarca lui Ilie Nastase despre culoarea copilului Serenei Williams sau ce a spus Ion Tiriac despre aceeasi jucatoare americana legat de aspectul fizic al acesteia.

Francezii nu sunt la prima abatere de acest gen. Inaintea unui meci de fotbal al primelor reprezentative la Paris pe afisul partidei era infatisat un interpret de muzica lautareasca, de asemenea cu trimitere la eticheta de “tigani” pe care o au romanii in Franta si in general in vestul Europei.

Cei de la Charlie Hebdo nu au scapat nepedepsiti dupa ce au publicat caricaturi ofensatoare la adresa musulmanilor. In ianuarie 2015, doi cetateni cu origini arabe au intrat in redactia acestei publicatii si au impuscat mortal 12 persoane din staff, dupa ce se facusera glume proaste in paginile revistei la adresa profetului Mahomed.

Ar merita din nou impuscati? Evident ca nu, dar in nota umorului promovat de Charlie Hebdo ar merita cateva mingi plecate din racheta Simonei direct peste tastaturi si in capetele celor care ne vad "tiganii" Europei.



Francezii derapeaza din nou si o jignesc pe Simona Halep printr-o caricatura ofensatoare. Ar merita din nou impuscati?