Tenis

VIDEO Final de cariera in lacrimi pentru marele Federer. Campionul elvetian a facut pereche cu Nadal la ultimul meci in circuit

Sursă foto: https://twitter.com/LaverCup/

Roger Federer a disputat, vineri seara, ultimul sau meci dintr-o cariera fabuloasa. S-a intamplat la Laver Cup, in prima zi, unde Federer a facut pereche in meciul de dublu alaturi de rivalul si totodata prietenul sau Rafael Nadal.

Cei doi colegi in echipa Europei au pierdut confruntarea cu americanii Jack Sock si Frances Tiafoe, scor 6-4, 6-7, 9-11, dupa mai bine de doua ore de joc.

La cei 41 de ani ai sai, Federer a disputat primul sau meci dupa mai bine de un an de zile de la ultima aparitie pe teren.

Dupa ultima minge a meciului emotiile au covarsit arena londoneza O2, Federer reusind cu greu sa-si stapaneasca lacrimile.

Cu greu si-a gasit campionul elvetian cuvintele pentru a raspunde intrebarilor lui Jim Courier.

Printre lacrimile care au curs rauri, Federer le-a multumit fanilor care i-au fost alaturi in cei 25 de ani de cariera, colegilor din circuit care l-au testat cel mai mult, Rafael Nadal, Novak Djokovic si Andy Murray.

Cu totii i-au fost colegi de echipa la acest ultim meci al carierei, amanunt subliniat chiar si de Federer.

Acesta a spus ca nu se putea un moment mai special pentru retragerea din tenis altfel decat intr-o echipa, el fiind intreaga cariera un om de echipa.

Vizibil emotionat de retragerea lui Federer a fost Nadal, acesta plangand aproape cot la cot cu Roger.

Purtat pe brate de jucatorii celor doua echipe, Federer si-a incheiat seara cu un tur de onoare in impresionanta arena londoneza.

O cariera fabuloasa care nu mai are nevoie de nicio prezentare, cifrele fiind mai mult decat graitoare:

1251 de victorii in circuit;

103 titluri la simplu si opt la dublu;
(sase titluri la Turneul Campionilor)

20 de trofee de Mare Slem
(6 Australian Open, 1 Roland Garros, 8 Wimbledon, 5 US Open);

310 saptamani pe primul loc mondial (237 consecutive intre 2 februarie 2004 si 18 august 2008);

Peste 130 de milioane de dolari obtinuti din tenis;

1526 de meciuri disputate in cariera fara sa abandoneze vreodata.



VIDEO Final de cariera in lacrimi pentru marele Federer. Campionul elvetian a facut pereche cu Nadal la ultimul meci in circuit