Tenis

Federer traieste a doua tinerete in tenis

Sursă foto: twitter.com

Cu un start fabulos de an, Roger Federer traieste la cei 35 ani ai sai a doua tinerete pe terenul de tenis.

Castigator in ianuarie la Australian Open, unde si-a trecut in palmares al 18-lea titlu de Mare Slem, Federer are cel mai bun clasament in Cursa pentru Turneul Campionilor, cu 3.045 puncte.

Federer este urmat de Rafael Nadal, cu 1635 puncte, si Stan Wawrinka, cu 1410 puncte.

In prezent pe locul sase mondial, Federer are sase victorii la jucatori de top 10 mondial in acest an si 13-1 palmares in 2017, dupa cel mai bun start de sezon din ultimii 13 ani.

“Nici ca as putea fi mai bucuros de atat. Obiectivul meu era sa fiu pe locul opt dupa Wimbledon, dar acum sunt cu mult inaintea programului.

Revenit in ianuarie dupa o accidentare care l-a tinut departe de gazon in ultimele sase luni, Federer a aratat pana acum nu tenis ca in vremurile lui de glorie, cand putini erau cei care se puteau lauda cu vreo victorie in fata elvetianului.

Si ne gandim aici la un Marat Safin in semifinalele Australian Open sau David Nalbandian intr-o finala epica de Turneu al Campionilor la Shanghai.

Federer a castigat in urma cu cateva zile titlul cu numarul 90 din cariera, impunandu-se pentru a cincea oara la Indian Wells, iar in continuare va juca la Miami unde este cap de serie numarul 4.



Federer traieste a doua tinerete in tenis