Billie Jean King Cup

Surpriza in echipa Romaniei la simplu. A lucrat-o Halep pe Cirstea?

Sursă foto: facebook.com/FRTenis

Florin Segarceanu a mutat surprinzator in ceea ce priveste componenta echipei Romaniei pentru meciurile de simplu cu Elvetia din prima zi a confruntarii de baraj de la Cluj-Napoca.

Segarceanu explica alegerea Irinei Begu la simplu in meciul cu Elvetia

Capitanul nejucator al echipei noastre a preferat-o pe Irina Begu pentru a doua racheta de simplu in locul Soranei Cirstea.

Simona Halep este titulara incontestabila din postura de lidera mondiala si va deschide confruntarea de sambata, conform tragerii la sorti, contra Viktoriei Golubovic, locul 115 mondial.

Meciul lui Halep incepe la ora 13:00 si va fi live text pe onlinesport.ro

Imediat dupa prima partida va urma o pauza de 15-20 de minute si apoi pe teren vor intra Irina Begu si Timea Bacsinszky, lidera Elvetiei la acest meci.

Duminica, in ziua finala, programul incepe de la ora 12:00 dupa cum urmeaza:

Simona Halep - Timea Bacsinszky;

Urmat de Irina Begu - Viktorija Golubic;

Urmat de Irina Begu/Simona Halep - Patty Schnyder/Jil Teichmann.

O decizie curioasa si curajoasa in acelasi timp din partea lui Segarceanu de a o lasa in afara pe Sorana Cirstea, in mod normal a doua racheta a Romaniei.

"Căpitanul decide. Atât timp cât am fost sănătoasă, m-am prezentat şi m-am pus în slujba echipei. Dacă are nevoie să bat din palme, bat din palme", a spus Cirstea.

Este de notorietate relatia mai degraba rece dintre Cirstea si Halep, iar decizia lui Segarceanu de a juca cu Begu si Halep atat la simplu, cat si la dublu, vine cumva sa alimenteze speculatiile conform carora Halep ar avea de fapt un cuvant cu greutate in alcatuirea echipei.

Halep si Begu au castigat impreuna titlul la Shenzhen in prima saptamana din acest an si este cunoscuta relatia lor de prietenie in afara terenului.

Dupa eliminarile suferite la Miami cele doua au iesit la o scurta croaziera la bordul unui yacht extrem de generos ca spatiu si dotari.



Surpriza in echipa Romaniei la simplu. A lucrat-o Halep pe Cirstea?