Fed Cup

Sorana Cirstea s-a retras din echipa de Fed Cup

Jucatoarea Sorana Cirstea si-a anuntat retragerea din echipa de Fed Cup a Romaniei.

Clasata in prezent pe locul 85 mondial, Cirstea a facut anuntul prin intermediul unui mesaj publicat pe social media.

"După 12 ani de jucat pentru România, a venit momentul să îmi anunţ oficial retragerea din echipă naţională de Fed Cup. La 16 ani şi 14 zile am jucat primul meci, fiind şi astăzi cea mai tânără debutantă din istoria ţării noastre. Am reprezentat cu mândrie şi onoare tricolorul de fiecare data când am avut ocazia. Simţ că mi-am făcut datoria şi acum este momentul să predau ştafetă noii generaţii. Aş vrea să mulţumesc cu această ocazie colegelor de echipă, federaţiei, căpitanilor, antrenorilor şi celor care au pus umărul la succesul nostru! Dar mai ales românilor care m-au susţinut atât de frumos de-a lungul anilor", a anuntat Cirstea pe contul ei de Facebook.

Cirstea a disputat 17 meciuri la simplu pentru Romania si a castigat 11 dintre acestea. De asemenea, jucatoarea originara din Targoviste mai are si 12 confruntari la dublu.

Romania va intalni Cehia in deplasare, pe 9-10 februarie, in Grupa Mondiala a Fed Cup. Echipa Cehiei este detinatoarea trofeului.Sorana Cirstea s-a retras din echipa de Fed Cup