Billie Jean King Cup

Sorana Cirstea revine la Fed Cup si povesteste care e reteta succesului ei

Jucatoarea Sorana Cirstea a vorbit, miercuri, intr-o conferinta de presa despre sansele Romaniei in meciul cu Belgia programat la finalul acestei saptamani in Grupa Mondiala II a Fed Cup.

Recent participanta la Australian Open, unde a inregistrat cel mai bun rezultat al sportivelor din Romania prin prezenta in optimile de finala, Sorana Cirstea isi face revenirea in echipa de Fed Cup a Romaniei dupa aproape trei ani de la ultima participare.

"Am asteptat vreo trei ani. Ultimul meci a fost cel cu Serbia de la Arene prin care practic ne-am calificat. Ma bucur sa fac parte din nou din echipa. Sunt bucuroasa ca jucam in Bucuresti, ca jucam acasa. Probabil vom avea multa lume, vom avea familia, rudele. Eu sunt pregatita si mereu este o onoare sa fiu convocata. Sper sa aduc un plus echipei", a declarat Cirstea in conferinta de presa de la Sala Polivalenta.

Revenirea in elita

"Schimbarea majora a venit in 2015 cand am inceput sa lucrez cu domnul Marius Comanescu. Umarul a inceput sa fie bine. Am avut un an 2016 bun, cu o prima jumatate solida, ulterior am resimtit oboseala si am scazut. Nu e magie, e foarte multa munca. Am avut o pregatire de iarna foarte buna aici in Bucuresti, umarul este ok. Disciplina si ordine, acestea sunt cele doua lucruri cheie pentru mine, iar rezultatele din Australia confirma ca pregatirea a fost buna", a spus Sorana despre revenirea in elita tenisului.

Suprafata de joc

"Toti jucatorii de tenis ne adaptam rapid si cred ca niciuna dintre noi nu are vreo problema sa jucam in sala. Am preferat mereu un meci impotriva unei jucatoare pe care o cunosc. Am jucat cu toate trei si nu cred ca vom avea probleme. Le cunoastem destul de bine", crede jucatoarea originara din Targoviste.



Sorana Cirstea revine la Fed Cup si povesteste care e reteta succesului ei