Billie Jean King Cup

Sorana Cirstea invinsa de Johanna Konta dupa un meci cu cantec

Sursă foto: twitter.com/fedcup_es

Meciul doi al confruntarii Romania - Marea Britanie pentru barajul Grupei Mondiale II a Fed Cup a fost unul care a generat tensiune si care l-a un moment dat a fost intrerupt, iar capitanul nejucator Ilie Nastase expulzat din arena.

Johanna Konta s-a impus in fata Soranei Cirstea, inlocuitoarea de ultima ora a Irinei Begu, cu 6-2, 6-3, dar momentele cele mai arzatoare s-au petrecut nu pe teren, ci la marginea acestuia.

Jucatoarea britanica a transat fara probleme primul set, cu 6-2, dupa ce Cirstea condusese doar in debut, cu 1-0.

La 2-1 pentru Cirstea in setul secund Konta a acuzat mai multe zgomote din tribuna, posibil si injurii la adresa ei. Ilie Nastase a protestat considerand ca britanica exagereaza.

Arbitrul oficial ITF a intervenit si l-a expulzat pe Nastase din arena, Konta a izbucnit in lacrimi si a refuzat sa mai joace parasind terenul.

Dupa reluarea meciului Cirstea, scoasa in mod evident din ritm, a mai obtinut un singur game, in timp ce Konta a parut mult mai determinata in castigarea partidei si s-a impus cu 6-3.

Totul se va decide duminica, de la ora 11, cand Simona Halep o va intalni pe Johanna Konta, iar Irina Begu sau Sorana Cirstea vor juca impotriva lui Heather Watson.

Asa am trait meciul cu cantec de sambata dupa-amiaza

SET 2, 3-6 Meciul s-a incheiat cu victoria Johannei Konta. Practic dupa circul de mai devreme nu s-a mai jucat nimic si jocul a curs intr-o singura directie.

SET 2, 3-4 Al treilea game obtinut de Konta si al doilea break consecutiv.

SET 2, 3-3 Konta recupereaza break-ul pierdut inaintea intreruperii meciului.

15:29 Se reia meciul cu Sorana Cirstea la serviciu. 

15:26 Cele doua jucatoare au revenit pe teren si se incalzesc pentru reluarea meciului.

15:15 Halep ia cuvantul la microfonul oficial si face apel catre spectatori sa foloseasca un limbaj civilizat: "Va rugam sa nu mai injurati, sa fim fair-play, pentru ca astfel vom fi descalificate".

15:13 Incredibil! Britanicele vor sa paraseasca terenul, Konta este in lacrimi. Meciul este suspendat!

SET 2, 3-1 Raspuns fabulos din partea Soranei Cirstea, cu break. Konta protesteaza in continuare la scaunul arbitrului pentru zgomote pe care probabil doar ea le aude. Exagereaza aceasta britanica, fara a fi acuzati de subiectivism. Inseamna ca n-a jucat vreodata in Ecuador!

15:10 S-a reluat meciul dupa intrerupere cu Johanna Konta la serviciu.

15:05 Moment tensionat pe marginea terenului. Ilie Nastase este trimis in tribuna de ofialul intalnirii din partea ITF. Nastase refuza si ia din nou loc pe banca. Monica Niculescu este trimisa in locul lui Nastase. Partida este intrerupta si nu va continua pana cand Nasty nu paraseste terenul. In cele din urma Ilie Nastase urca in tribuna si pe banca ajunge Monica Niculescu.  Lui Nastase nu-i mai este permisa nici sederea in tribuna deasupra bancii echipei noastre si este scos din arena. Este deja prea mult.

SET 2, 2-1 Face pasul in fata Cirstea si ramane la conducere dupa un game dificil, in care a salvat doua mingi de break. Ilie Nastase a primit avertisment din partea arbitrului din scaun pentru manifestarile sale la limita regulamentului.

SET 2, 1-0 Cirstea isi castiga game-ul de serviciu in setul secund si conduce doar pentru a doua oara in acest meci. A mai facut-o la 1-0 in debutul meciului.

SET 1, 2-6 Konta pune punct acestui prim set dupa 37 de minute. Doua break-uri si-a trecut in cont britanica, iar replica Soranei Cirstea inca se lasa asteptata.

SET 1, 2-5 Inca un break in dreptul Johannei Konta. Aceasta va servi pentru castigarea setului inaugural.

SET 1, 1-3 Konta se desprinde dupa un game extrem de lung in care Cirstea a ratat mai multe sanse de break.

SET 1, 1-2 Primul break al meciului este reusit de Konta.

SET 1, 1-1 Konta raspunde cu un game alb pe propriul serviciu si pare ca se simte bine pe zgura terenului IDU din Mamaia.

SET 1, 1-0 Un prim game extrem de lung pe serviciul Soranei. In cele din urma jucatoarea noastra inchide game-ul in favoarea sa.

14:05 A inceput meciul dintre Cirstea si Konta, prima confruntare a celor doua. Cirstea serveste prima.



Sorana Cirstea invinsa de Johanna Konta dupa un meci cu cantec