Billie Jean King Cup

Monica Niculescu si Sorana Cirstea, rachetele Romaniei la simplu impotriva Belgiei

Sursă foto: facebook.com/FRTenis

Capitanul nejucator Ilie Nastase mizeaza in confruntarea cu Belgia pe Monica Niculescu si Sorana Cirstea in disputele de simplu programate la finalul acestei saptamani la Bucuresti in primul tur al Grupei Mondiale II. Echipa castigatoare are sansa unui baraj pentru accederea in Grupa Mondiala principala. Cine pierde va juca un baraj pentru ramanerea in Grupa Mondiala II. Romania n-a invins niciodata Belgia in cele trei dispute anterioare.

“Am jucat de cateva ori cu Wickmayer, ultima intalnire a fost in 2012 si nu cred ca este relevant. Este o jucatoare agresiva, serveste bine si incearca tot timpul sa vina peste mine. Va fi un meci interesant, care pe care. Sunt pregatita si de asta am venit aici, sa joc indiferent de adversara”, a declarat Cirstea.

“Am avut rezultate bune pe toate suprafetele si cred ca ma pot adapta destul de usor. Am avut o saptamana de acomodare si cred ca a fost suficient. Sunt apta pentru conditiile de maine. N-ai fi niciodata sportiv de performanta daca nu te doare nimic. Daca te trezesti dimineata si nu te doare nimic, inseamna ca ceva nu este in regula”, a adaugat jucatoarea noastra.

Cirstea va evolua, sambata, in al doilea meci de simplu impotriva Yaninei Wickmayer, racheta numarul unu a Belgiei.

Scorul intalnirilor directe intre Cirstea si Wickmayer este favorabil belgiencei, 3-1. Ultima intalnire oficiala a vut loc in 2012, la Cincinnati, cand a castigat Sorana in trei seturi.

Cele doua au mai jucat insa un set anul acesta inaintea Australian Open la demonstrativul de la Kooyong. Wickmayer a luat setul, cu 6-4.

Niculescu despre meciul cu Flipkens

“Ultimele doua dati am castigat eu. Are stilul ca al meu, va fi un meci interesant si captivant. Mie imi place sa joc in sala si am un turneu castigat in sala pe aceeasi suprafata, la Luxemburg. Per total imi place sa joc in sala”, a spus Monica Niculescu la randul sau.

“Nu m-am uitat la meciurile lor, dar am jucat cu ele. Ultima oara cu Flipkens chiar anul acesta la Hobart. Wickmayer pune presiune pe tine, serveste bine, in forta. Cu Flipkens avem un stil asemanator. Eu zic ca o sa fie bine”, a adaugat Niculescu.

Monica Niculescu, numarul doi in echipa noastra dupa clasamentul actual, va deschide balul, sambata de la 13:00, impotriva lui Kirsten Flipkens.

Cele doua sunt la egalitate dupa sase meciuri. Niculescu a invins-o pe Flipkens in acest an in optimile de la Hobart, scor 6-3, 6-2, dupa ce in 2016 castiga in fata acesteia la Luxemburg pe o suprafata identica cu cea de la Bucuresti, scor 6-4, 6-2.



Monica Niculescu si Sorana Cirstea, rachetele Romaniei la simplu impotriva Belgiei