Billie Jean King Cup

Simona Halep s-a retras! Ramanem fara cea mai buna jucatoare la meciul cu Italia

Sursă foto: frt.ro

Jucatoarea Simona Halep nu va mai evolua in meciul Romania - Italia din Billie Jean King Cup. O partida de baraj pentru Grupa Mondiala programat in perioada 16-17 aprilie la Cluj-Napoca.

Din păcate, Simona Halep nu mai poate juca pentru România în întâlnirea cu Italia, nerefăcându-se la timp după accidentarea la umăr. Simona nu s-a putut antrena deloc în ultima perioadă, așa că nu putea veni la echipă nepregătită, anunta Federatia Romana de Tenis pe site-ul oficial.

Pentru partida programată la Sala Polivalentă, din Cluj-Napoca, din 16 și 17 Aprilie 2021, din Play-off-ul Grupei Mondiale a ”Billie Jean King Cup”, Căpitanul Monica Niculescu a convocat-o pe Elena Gabriela Ruse.

Patricia Maria Țig (63 WTA), Irina Bara (132 WTA), Mihaela Buzărnescu (136 WTA) și Monica Niculescu (174 WTA la simplu și 55 WTA la dublu) sunt celelalte jucătoare care vor reprezenta România în întâlnirea cu Italia.

Italia vine la Cluj fara principala jucatoare Camila Giorgi, infectata cu coronavirus.

Lotul Italiei este format din Jasmine Paolini, Giulia Gatto-Monticoni, Martina Trevisan si Elisabeta Cocciaretto.

Italia a ajuns la barajul pentru Grupa Mondiala dupa ce a invins Croatia, cu 2-0, intr-un meci din Grupa I a zonei Europa/Africa.

De patru ori in istorie Italia a castigat FedCup, in 2006, 2009, 2010 si 2013.

La editia din 2006 Italia a devenit prima echipa din istorie care a castigat trofeul fara sa fi jucat un singur meci pe teren propriu.

Romania ocupa locul 8 in clasamentul competitiei, in timp ce Italia se afla pe locul 22.

România - Italia se joacă fără spectatori, în zilele de vineri, 16 aprilie, de la ora 15.30, și sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 14.00.



Simona Halep s-a retras! Ramanem fara cea mai buna jucatoare la meciul cu Italia