Fed Cup

Simona Halep o invinge pe Karolina Pliskova pentru 2-1 cu Cehia la general

Sursă foto: https://facebook.com/FedCup/

Victorie mare obtinuta de Simona Halep, duminica, in meciul trei de simplu al confruntarii Cehia - Romania din sferturile Grupei Mondiale in Fed Cup.

Halep a castigat duelul primelor rachete, cu 6-4, 5-7, 6-4, dupa doua ore si 37 de minute.

O partida echilibrata in care diferenta la total a fost de doar patru puncte in favoarea Simonei Halep.

Halep a avut mai multe sanse de break, nu mai putin de 20, dar a concretizat doar sapte, in timp ce Pliskova si-a luat toata oportunitatile, avand procentaj maxim de sase din sase pe serviciul advers.

Asa am trait Karolina Pliskova - Simona Halep in Fed Cup

Cifrele erorilor nefortate au inclinat pana la urma balanta in favoarea Simonei Halep, care a oferit doar 38 de puncte adversarei, in timp ce Pliskova a adunat 62 de erori neprovocate.

Setul 1

Halep a inceput cu break, dar si-a pierdut imediat serviciul, apoi cele doua jucatoare au mers cap la cap pana la 4-4, cand jucatoarea din Romania a rupt din nou echilibrul.

Halep avea sa inchida setul pe propriul serviciu dupa 46 de minute.

Setul 2

Pliskova a salvat minge de break in primul game, dupa care s-a desprins la 3-1 in urma unui break la zero.

Halep a irosit doua mingi de rebreak si s-a ajuns la 4-1 pentru Pliskova, scor de la care Halep a avut puterea sa revina, egaland situatia in cele din urma la 5-5.

La acest scor Halep a ratat trei mingi de break, Pliskova a trecut in fata si Halep si-a pierdut serviciul de la 40-30 pentru un 7-5 care trimitea meciul in decisiv.

Simona Halep despre meciul cu Pliskova: “Ca o finala de Grand Slam”

Setul 3

Fiecare jucatoare a obtinut cate un break la zero in primele doua game-uri, dar Halep a ramas jucatoarea mai agresiva si mai precisa in lovituri reusind sa se desprinda la 5-2, cu doua break-uri in fata.

Pliskova a recuperat un game pierdut pe propriul serviciu si s-a apropiat la 5-4, salvand o minge de meci, dar Halep a transat disputa in cele din urma.Simona Halep o invinge pe Karolina Pliskova pentru 2-1 cu Cehia la general