Billie Jean King Cup

Simona Halep aduce Romania la egalitate cu Cehia dupa prima zi (1-1)

Sursă foto: twitter.com/WTA

Romania se afla la egalitate cu Cehia dupa prima zi a confruntarii de la Ostrava din sferturile Grupei Mondiale in Fed Cup, aceasta dupa ce Simona Halep a invins-o in doua seturi pe Katerina Siniakova, cu 6-4, 6-0.

Halep a luat-o tare pe Siniakova inca din debut si a obtinut break-ul de la prima sansa. Un avantaj pe care jucatoarea din Romania avea sa-l dubleze pentru un 5-2 aparent linistitor pe tabela.

Aparent pentru ca Siniakova nu a cedat usor si, de la 0-40 pe serviciul lui Halep, jucatoarea din Cehia izbutea un break prin care ramanea in primul set.

Asa am trait Fed Cup: Katerina Siniakova - Simona Halep

Mai mult decat atat, jucatoarea clasata pe locul 44 mondial se apropia la un singur game diferenta, punand mare presiune pe serviciul Simonei la 5-4.

Halep a ratat cu dubla greseala a patra minge de set pe care a avut-o, dar s-a redresat rapid cu un as care i-a oferit o noua sansa de a inchide setul si fosta lidera mondiala n-a mai ratat ocazia.

Setul al doilea a inceput copie la indigo cu primul, Halep trecandu-si in cond break si apoi s-a distantat la 2-0 pe tabela.

Pana la final Halep n-a mai cedat niciun game si Siniakova a incheiat setul al doilea cu doar noua puncte in cont.

O victorie categorica pentru Halep care aduce Romania la egalitate cu Cehia dupa prima zi a confruntarii de la Ostrava.



Simona Halep aduce Romania la egalitate cu Cehia dupa prima zi (1-1)