Billie Jean King Cup

Romania – Ungaria in playoff-ul Billie Jean King Cup. Ana Bogdan si Jaqueline Cristian au castigat primele doua meciuri de simplu

Sursă foto: https://www.facebook.com/FRTenis/

Pentru a zecea oara in istorie echipele Romaniei si Ungariei se intalnesc in Billie Jean King Cup, fosta Fed Cup. Romania a castigat opt din precedentele noua confruntari cu tara vecina la acest nivel. Miza duelului gazduit de noua Sala Polivalenta din Oradea este calificarea in barajul pentru turneul final al competitiei.

Scor dupa prima zi: Romania - Ungaria 2-0

Final Cristian - Bondar 6-2, 4-6, 7-6

19:50 "Am reusit sa inchid acest meci cu ajutorul vostru (n.r. - al publicului), pentru ca a fost foarte greu atat fizic, cat si psihic. Ma inclin in fata voastra. Toata saptamana ne-am antrenat foarte bine, a fost o super atmosfera si chiar simt ca suntem o echipa adevarata. Sunt foarte increzatoare ca putem sa castigam", a declarat Jaqueline Cristian dupa victoria obtinuta cu Anna Bodnar.

19:47 Jaqueline Cristian aduce al doilea punct Romaniei in confruntarea cu Ungaria dupa un meci de peste doua ore cu Anna Bodnar. In decisiv, Cristian s-a impus cu 7-3 in tie-break. In debutul setului jucatoarea din Romania avusese 3-0 si 4-1. Romania mai are nevoie de un punct, sambata, in ziua decisiva, pentru obtinerea victoriei.

18:36 Bondar castiga setul secund si trimite meciul in decisiv. Jucatoarea din Ungaria a condus la un moment dat cu 5-1. Cristian a revenit la 5-4, dar n-a reusit sa mai recupereze si al doilea break.

17:48 Doua break-uri au inclinat balanta in favoarea lui Jaqueline Cristian in primul set. Un set adjudecat cu 6-2 de numarul doi din echipa Romaniei.

17:13 A inceput meciul cu Jaqueline Cristian la serviciu.


FINAL Bogdan - Galfi 6-1, 6-4

16:48 Ana Bogdan: "Am dat totul pe teren"
“Mi-a fost foarte dor de acest sentiment de a intra pe teren si a juca pentru Romania. Este o mandrie si o onoare sa-mi reprezint tara. Am simtit ca am dat totul pe teren si am avut extrem de multa energie datorita voua”, a spus Ana Bogdan dupa victoria cu Dalma Galfi prin care a adus primul punct Romaniei in confruntarea cu Ungaria.

16:43 Victorie Romania in primul meci
Setul secund a debutat cu un game in care Bogdan a ratat break-ul de la 40-0 pe serviciul advers. S-a mers apoi cap la capu cu serviciul fara nicio minge de break pana in game-ul sapte, clasicul game sapte, cand Bogdan a castigat pe serviciul advers si a trecut la conducere (4-3). Galfi a reactionat imediat si a recuperat break-ul, apoi a avut loc cel mai lung game din meci, unul adjudecat de Bogdan (5-4). Jucatoarea noastra a inchis partida cu un game la zero pe propriul serviciu.

15:56 Bogdan castiga primul set (6-1)
Jucatoarea din Sinaia a dominat autoritar primul set, distantandu-se rapid la 5-0, cu doua break-uri in fata. Galfi a intrerupt seria lui Bogdan (5-1), dupa ce Bogdan cedase doar doua puncte in primele trei game-uri pe propriul serviciu.  Prima racheta a Romaniei in aceasta confruntare cu Ungaria a incheiat la serviciu primul set, cu 6-1, dupa un rever castigator in lung de linie la 40-30. Un prim set in care jucatoarea maghiara n-a avut nici macar o minge de break.

15:22 A inceput meciul cu Bogdan la serviciu.

Ana Bogdan a castigat singura disputa de pana acum cu Dalma Galfi, in 2019, la un turneu ITF la Dubai.


-STIREA INITIALA-

In prima partida de simplu programata, vineri, cu incepere de la ora 15:00, se intalnesc Ana Bogdan (48 WTA) cu Dalma Galfi (85 WTA).

A doua confruntare de simplu de vineri le va aduce fata in fata pe Jaqueline Cristian (148 WTA) si Anna Bondar (71 WTA).

Romania si Ungaria nu s-au mai intalnit in aceasta competitie din 2014, cand echipa Romaniei se impunea, cu 2-1, intr-o confruntare la Budapesta din Grupa I a zonei Euro-Africane, asa cum era formatul intrecerii la momentul respectiv.

Singura victorie a Ungariei dateaza din mai 1993, scor 2-1. O partida care s-a jucat atunci la Nottingham, Anglia, de asemenea in Grupa I a zonei Euro-Africane.



Romania – Ungaria in playoff-ul Billie Jean King Cup. Ana Bogdan si Jaqueline Cristian au castigat primele doua meciuri de simplu