Billie Jean King Cup

Presiuni puternice pentru inlaturarea lui Ilie Nastase

Sursă foto: facebook.com/FRTenis

George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis, vorbeste de presiuni la nivel inalt pentru inlaturarea lui Ilie Nastase din postul de capitan nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei.

“Sunt presiuni deosebite in acest sens. Konta n-avea ce cauta la scaunul de arbitraj, n-are ce discuta cu arbitrul, pentru asta exista capitanul nejucator. Ilie era vanat de doua-trei zile, ei cautau cancanuri, dar lucrurile nu sunt asa cum le-au prezentat ei. Vom face si noi apel. Avem informatii din afara tarii ca au venit sa-l vaneze pe Ilie”, a spus Cosac la Dolce Sport.

“Fetele au tinut ca Ilie sa le vada inaintea meciurilor de astazi, dar am inteles ca arbitrul meciului nu i-a dat voie”, a adaugat presedintele federatiei.

Romania a castigat in cele din urma intalnirea cu Marea Britanie dupa o mobilizare formidabila a fetelor noastre. 

Ilie Nastase are dreptate: arbitrul de la Romania - Marea Britanie este un 'asshole'

Simona Halep si Irina Begu au adus, duminica, punctele victoriei in meciurile de simplu, avandu-le pe banca in postura de capitan nejucator pe colegele lor Monica Niculescu, respectiv Sorana Cirstea.

Federatia Internationala de Tenis (n.a. - cu sediul la Londra) a anuntat ca a deschis o ancheta in urma incidentului de la Mamaia, dupa ce sambata Ilie Nastase a fost trimis in tribuna si chiar expulzat din interiorul arenei.

Ulterior lui Nastase i-a fost ridicata acreditarea pentru acest meci si acesta nici n-a mai avut voie sa le vada pe jucatoarele din echipa Romaniei.Presiuni puternice pentru inlaturarea lui Ilie Nastase