Billie Jean King Cup

Monica Niculescu invinsa de Kirsten Flipkens. Belgia conduce 1-0

Sursă foto: facebook.com/FRTenis

Kirsten Flipkens a invins-o pe Monica Niculescu, scor 6-3, 6-4, sambata, in primul meci al confruntarii Romania - Belgia din Grupa Mondiala II a Fed Cup. Jucatoarea noastra a condus cu 3-1 in primul set si a avut serviciul la 4-2 in setul al doilea, insa de fiecare data belgianca a revenit si a intors scorul.

Cele doua jucatoare au trecut rapid peste faza de tatonare si s-au angajat inca de la prima minge in schimburi extrem de abrupte. 

Un tenis total cu doua game-uri aproape zece minute fiecare, dupa care Niculescu a rupt prima echilibrul cu break in jocul al treilea, pentru a se distanta la 3-1.

A fost momentul in care jucatoarea noastra s-a aflat in controlul partidei, insa totul avea sa se prabuseasca la fel de repede pentru Monica.

Au urmat nu mai putin de cinci game-uri la rand adjudecate de Flipkens, doua dintre acestea fara punct pierdut, si astfel jucatoarea din Belgia castiga primul set dupa 45 de minute.

Pentru prima data in istoria intalnirilor directe Flipkens castiga primul set in fata Monicai Niculescu.

Seria formidabila a belgiencei a continuat cu break in debutul setului secund. Niculescu a replicat insa imediat si a oprit seria de sase game-uri la rand cu rebreak (1-1).

Flipkens avea sa treaca din nou la conducere cu break (2-1), dupa care Niculescu a reusit doua game-uri formidabile. In primul si-a luat inapoi break-ul cu revenire de la 0-40, dupa care a castigat pe serviciul sau cu rever decisiv in lungul liniei pentru 3-2 pe tabela.

Inca un break a dus-o pe Niculescu la un 4-2 care parea suficient pentru trimiterea meciului in setul decisiv. O minge la care jucatoarea noastra a ezitat la 4-3 si 30-30 a intors meciul si de acolo Flipkens n-a mai putut fi oprit.

O revenire pe care belgianca a mai experimentat-o si in primul set, cand a intors scorul de la 3-1 pentru Niculescu.



Monica Niculescu invinsa de Kirsten Flipkens. Belgia conduce 1-0