Billie Jean King Cup

Lotul Romaniei pentru meciul cu Italia din Billie Jean King Cup. Italia vine fara cea mai buna jucatoare

Sursă foto: https://www.facebook.com/FRTenis/

Pe 16 si 17 aprilie echipa Romaniei va intalni Italia la Cluj-Napoca in playoff-ul pentru Grupa Mondiala a Billie Jean King Cup, noua denumire a FedCup.

Simona Halep (locul 3 WTA), Patricia Maria Țig (63 WTA), Irina Bara (132 WTA), Mihaela Buzărnescu (136 WTA) și Monica Niculescu (174 WTA la simplu și 55 WTA la dublu) sunt jucătoarele care vor reprezenta România în întâlnirea cu Italia.

Capitan nejucator la acest meci va fi Monica Niculescu, cea care a preluat aceasta misiune dupa retragerea lui Florin Segarceanu.

"Ne bucurăm foarte mult să jucăm din nou în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, un loc de unde avem amintiri minunate, dintr-un oraș cu oameni pasionați de tenis care, chiar dacă nu vor putea fi în tribune, suntem convinși că vor fi cu sufletul alături de echipă, așa cum sunt toți susținătorii noștri din întreaga țară, cu toată energia lor pozitivă", a spus Monica Niculescu.

Italia vine la Cluj fara principala jucatoare Camila Giorgi, infectata cu coronavirus.

Lotul Italiei este format din Jasmine Paolini, Giulia Gatto-Monticoni, Martina Trevisan si Elisabeta Cocciaretto.

Italia a ajuns la barajul pentru Grupa Mondiala dupa ce a invins Croatia, cu 2-0, intr-un meci din Grupa I a zonei Europa/Africa.

De patru ori in istorie Italia a castigat FedCup, in 2006, 2009, 2010 si 2013.

La editia din 2006 Italia a devenit prima echipa din istorie care a castigat trofeul fara sa fi jucat un singur meci pe teren propriu.

Romania ocupa locul 8 in clasamentul competitiei, in timp ce Italia se afla pe locul 22.

România - Italia se joacă fără spectatori, în zilele de vineri, 16 aprilie, de la ora 15.30, și sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 14.00.



Lotul Romaniei pentru meciul cu Italia din Billie Jean King Cup. Italia vine fara cea mai buna jucatoare