Billie Jean King Cup

Romania pierde meciul cu Italia (1-3). Buzarnescu, invinsa si in al doilea meci de simplu

Sursă foto: https://www.facebook.com/romaniafedcup

Fara Simona Halep, plecata la turneul WTA de la Stuttgart, Romania a pierdut barajul cu Italia pentru mentinerea in Grupa Mondiala a Billie Jean King Cup. Singurul punct a fost adus de Elena-Gabriela Ruse, in timp ce Mihaela Buzarnescu a pierdut ambele meciuri de simplu.

Romania - Italia 1-3

  1. Bara - Cocciaretto 1-6, 4-6
  2. Buzarnescu - Trevisan 2-6, 6-2, 6-7
  3. Ruse - Paolini 1-6, 6-3, 6-4
  4. Buzarnescu - Cocciaretto 5-7, 6-7

Mihaela Buzarnescu a pierdut meciul cu Elisabeta Cocciaretto si astfel Italia se impune in fata Romaniei la capatul celor doua zile de competitie.

Partida de dublu nu s-a mai disputat, dupa cum au agreat cele doua parti.

Romania retrogradeaza si va juca in Grupa I din Zona Euro-Africana in 2022, in timp ce Italia va juca pentru calificarea in Grupa Mondiala.

"Jocul meu a fost bun, e un lucru pozitiv, forma mea sportiva e mai buna si in crestere fata de acum cateva luni. Ma bucur ca am putut sa fiu alaturi de echipa si sa ajut cat am putut in aceste doua zile.

"Sper ca, in ciuda rezultatelor negative, nu am dezamagit si ca am aratat ca lupt pentru tara mea, nu renunt si dau tot ce pot pe teren, pana nu mai exista resurse", a declarat Mihaela Buzarnescu.

Monica Niculescu: "Ne-am luptat pana la ultimul punct, au fost meciuri foarte echilibrate. Italia a fost puternica mental si fizic. Eu sunt foarte mandra de fete, le multumesc pentru efortul depus si le admir foarte mult".


Asa am trait meciul Buzarnescu - Cocciaretto, ultimul al disputei Romania-Italia.

Tiebreak: 1-0, 1-1, 1-2, 1-3, 1-4, 2-4, 3-4, 4-4, 4-5, 5-5, 5-6, 5-7.

SET 2, 3-2 Forehand castigator gasit de Buzarnescu la minge de break.

SET 1, 5-7 Cocciaretto inchide setul cu break. Din pacate pentru noi Buzarnescu n-a reusit sa-si tina serviciul.

SET 1, 5-5 Egaleaza Buzarnescu intr-un game in care a revenit de la 15-30.

SET 1, 4-5 Buzarnescu se apropie la un singur game dupa un nou break.

SET 1, 3-4 Break la zero Buzarnescu!

SET 1, 2-4 De departe cel mai lung game de pana acum. Unul in care ambele echipe au trecut pe rand la conducere. In cele din urma Cocciaretto reuseste break-ul si ramane la conducere. Au fost nu mai putin de 21 de puncte jucate, iar Buzarnescu a avut de patru ori sansa de a inchide game-ul.

SET 1, 2-3 Buzarnescu si-a luat break-ul inapoi, avand sansa egalarii dupa sase game-uri. Se joaca de peste 30 de minute pentru doar cinci game-uri complete.

SET 1, 0-3 Italianca domina inceputul meciului si a reusit primul break in game-ul al doilea, dupa ce Buzarnescu a ratat mai multe mingi de 1-1.

17:13 A inceput meciul cu Cocciaretto la serviciu. 


Echipa Romaniei a un nou capitan in persoana Monicai Niculescu, cea care a sta tpe banca si care ar fi urmat sa intre in partida de dublu de sambata. N-a mai fost cazul, Italia impunandu-se cu 3-1.

Niculescu a anticipat meciuri grele cu Italia

Simona Halep, Patricia Tig, Irina Begu si Raluca Olaru au asbentat din echipa Romania.

Din echipa Italiei a lipsit cea mai buna jucatoare a momentului, Camila Giorgi.

Intalniri directe

Romania si Italia s-au aflat pentru a patra oara fata in fata. Italia ajunge la trei victorii obtinute.

Prima intalnire a avut loc in 1975 pe teren neutru, in Franta, italiencele impunandu-se cu 2-1. S-a jucat in turul secund al Grupei Mondiale.

Romania si-a luat revansa in 1978, in primul tur al Grupei Mondiale. Un meci disputat la Kooyong, Melbourne, Australia.

Cea mai recenta intalnire dateaza din 1997, cand Italia a invins Romania, cu 2-1, intr-un meci disputat la Bari, in Grupa I din zona Euro-Africana a FedCup. Punctul Romaniei a fost adus de Alina Tecsor.Romania pierde meciul cu Italia (1-3). Buzarnescu, invinsa si in al doilea meci de simplu