Billie Jean King Cup

Polonia – Romania 4-0 in barajul pentru turneul final in Billie Jean King Cup | Prisacariu, umilita de Swiatek

Sursă foto: https://www.facebook.com/romaniafedcup

Echipa Romaniei a esuat in tentativa de calificare la turneul final din Billie Jean King Cup. La prima experienta a lui Horia Tecau in calitate de capitan nejucator, Romania a pierdut categoric in Polonia, scor 0-4. In ultimele doua meciuri de simplu am obtinut un singur game, pentru ca in cele din urma sa pierdem si meciul de dublu.

Sambata, in meciuli al treilea de simplu, lidera mondiala Iga Swiatek a invins-o fara drept de apel pe Andreea Prisacariu, locul 324 mondial, cu 6-0, 6-0, aducand astfel punctul de care Polonia mai avea nevoie pentru calificarea la turneul final. Prisacariu a jucat in locul Irinei Begu.

Meciul patru de simplu nu s-a mai disputat si in locul acestuia s-a trecut direct la partida de dublu.

Pentru noi au intrat in teren Andreea Mitu si Mihaela Buzarnescu, cele doua fiind invinse de Alicja Rosolska si Magdalena Frech, cu 5-7, 6-3, 10-5.

Vineri, in prima zi a confruntarii de la Radom, au fost inregistrate urmatoarele rezultate:

FINAL Swiatek - Buzarnescu 6-1, 6-0

FINAL Linette - Begu 6-1, 4-6, 6-2


Simona Halep si Jaqueline Cristian sunt accidentate, Elena-Gabriela Ruse este nerefacuta dupa covid, iar Sorana Cirstea s-a retras din “echipa nationala”.

Astfel, la prima actiune pentru Horia Tecau in calitate de capitan nejucator, Romania va miza la simplu pe Irina Begu si Mihaela Buzarnescu. Aceasta din urma vine dupa o accidentare si a disputat doar trei meciuri in 2022.

De cealalta parte, Polonia o propune pe Iga Swiatek, noua lidera mondiala dupa retragerea din tenis a australiencei Ashleigh Barty.

Programul confruntarilor de la Radomskie Centrum Sportu, Radom (Polonia)

Meciul 1 (simplu)
Magda Linette – Irina Begu

Meciul 2 (simplu)
Iga Swiatek – Mihaela Buzarnescu

Meciul 3 (simplu)
Iga Swiatek – Irina Begu

Meciul 4 (simplu)
Magda Linette – Mihaela Buzarnescu

Meciul 5 (dublu)
Magdalena Frech/Alicja Rosolska – Andreea Mitu/Andreea Prisacariu.

Primele doua meciuri de simplu sunt programate, vineri, cu incepere de la ora 14:00.

Ultimele meciuri de sambata si partida de dublu vor avea loc sambata, de la 12:00 ora de incepere a primului schimb de mingi.

Polonia conduce Romania la intalniri directe (4-2). Ultimul duel dateaza din 2013, cand Polonia a invins Romania, scor 2-1, la Eilat in Israel, in primul tur al Grupei I in Zona Euro/Africana.



Polonia – Romania 4-0 in barajul pentru turneul final in Billie Jean King Cup | Prisacariu, umilita de Swiatek