Billie Jean King Cup

Fed Cup: Romania - Spania 3-2. Victorie la dublu si Romania va juca in barajul pentru Grupa Mondiala

Ati urmarit live text pe onlinesport.ro sambata si duminica meciurile din cadrul partidei de Fed Cup dintre Romania si Spania, intalnire care a contat pentru Grupa Mondiala II a acestei competitii. Au fost doua zile de tenis total la finalul carora Romania a obtinut victoria cu 3-2 si calificarea in barajul pentru Grupa Mondiala principala a Fed Cup. Vedeti mai jos rezultatele complete si fiecare meci asa cum l-am trait game cu game.

ROMANIA - SPANIA 3-2 - Romania se califica in barajul pentru Grupa Mondiala I (18-19 aprilie)

  1. Simona Halep - Silvia Soler Espinosa 6-2, 6-1
  2. Irina Begu - Garbine Muguruza 3-6, 2-6
  3. Simona Halep - Garbine Muguruza 4-6, 3-6
  4. Irina Begu - Silvia Soler Espinosa 6-2, 6-4
  5. Irina Begu/Monica Niculescu-Garbine Muguruza/Anabel Medina Garrigues 5-7, 6-3, 6-2

[news-112267]

18:54 VICTORIE ROMANIA. Castigam meciul de dublu si Romania se impune cu 3-2 in fata Spaniei, ceea ce inseamna ca vom juca in barajul pentru Grupa Mondiala I a Fed Cup.

18:46 Begu serveste minunat si Niculescu inchide punctul de la fileu. Romania conduce cu 5-1 in decisiv si doar un cataclism ne poate impiedica sa castigam meciul.

18:42 Doua mingi de break pe serviciul Garbinei Muguruza la 3-1 in decisiv. BREAK ROMANIA si conducem cu 4-1. Conchita Martinez, capitanul nejucator al Spaniei, nu mai stie ce sa faca pe margine.

18:34 Begu gaseste lungul de linie si obtinem break-ul (2-1).

18:28 Game la zero obtinut pe serviciul Irinei Begu (1-1).

18:18 Incepe setul doi cu Muguruza la serviciu. Iberica a cam terminat benzina si avem doua mingi de break. Ibericele salveaza in total trei mingi de break pentru adjudecarea unui game intins pe durata a 9 minute si 48 de secunde.

18:12 Trei mingi de set pentru echipa noastra si egalam in cele din urma. 6-3 in acest set al doilea si astfel ajungem in decisiv.

18:09 Doua mingi de break pe serviciul Garbinei Muguruza. Niculescu este atenta la fileu si castiga punctul prin care ne ducem la 5-3. Avem serviciul prin Begu.

18:04 Ce bun ar fi fost un 5-2 in acest moment al meciului in setul doi. Din pacate pierdem game-ul pe serviciul lui Niculescu si ibericele revin in set (4-3).

17:56 Muguruza comite dubla greseala si avem trei mingi de break la 3-2 in favoarea noastra. Ce moment prielnic sa ne desprindem si o facem. Se trezeste si publicul: "Romania, Romania".

17:53 Revenim la conducere si la 3-2 pentru noi presiunea se muta in tabara ibericelor.

17:47 Begu si Niculescu nu se lasa si revin rapid cu rebreak (2-2). Meciul capata accente dramatice pe masura ce ne apropiem de un deznodamant, oricare ar fi acesta.

17:40 Trei sanse de break pentru iberice pe serviciul Monicai Niculescu. Primele doua puncte sunt salvate, dar vine eroarea nefortata din partea lui Niculescu si se produce break-ul (1-2).

17:35 Castigam game-ul de serviciu (1-0) dupa zece minute, dar ne-a trecut glontul pe la ureche. La minge de break Niculescu a jucat la instinct si a atacat o minge la fileu spre corpul Garbinei Muguruza.

17:29 Incepem setul secund cu un game lung pe serviciul Irinei Begu. Ibericele pun presiune din debut si ratam o sansa de 1-0. Game-ul se prelungeste amenintator de mult.

17:24 Primul set revine ibericelor in 54 de minute. Un 7-5 care exprima echilibrul din teren si care a rezultat in urma unui break venit tarziu.

17:19 Moment greu pe serviciul Monicai Niculescu. Aceasta incepe cu o dubla greseala si apoi cedam game-ul la zero. Spania are 6-5 si va servi Medina Garrigues pentru castigarea primului set.

17:10 Romania conduce 5-4 dupa game-ul castigat pe serviciul Irinei Begu. La fileu Monica Niculesc se dovedeste imbatabila, iar Anabel Medina Garrigues poate depune marturie ca a vazut una dintre cele mai spectaculoase scurte din viata ei. Si iberica a vazut destule la cei 32 ani ai sai.

17:02 Monica Niculescu serveste bine cu primul si revenim la conducere (4-3). Pentru iberice urmeaza Medina Garrigues, cea care si-a pierdut mai devreme serviciul si pare jucatoarea vulnerabila dintre cele doua.

16:55 Simona Halep traieste la intensitate maxima de pe margine acest meci de dublu.

16:53 Revenim la conducere dupa ce Begu isi castiga game-ul de serviciu. Un game in care Irina a reusit un lung de linie superb cu reverul, dar am si beneficiat de o eroare nefortata din partea lui Medina Garrigues la fileu (3-2).

16:48 Begu finalizeaza din apropierea fileului si avem doua mingi de re-break. Medina Garrigues trimite cu revereul afara si fetele noastre isi iau rapid break-ul inapoi (2-2).

16:45 Ne pierdem game-ul pe serviciul Monicai Niculescu dupa un joc maraton. Ibericele arata consistenta in jocul la fileu si ne asteapta o partida deloc usoara (1-2).

16:32 Castigam primul game al meciului de dublu in urma unui serviciu solid din partea Irinei Begu (1-0).

16:29 Incepe meciul cu echipa noastra la serviciu prin Irina Begu.

[news-112265]

15:38 Begu la serviciu pentru castigarea meciului. Castiga primul punct (15-0). Urmeaza un schimb pe centrul terenului, Begu risca prima si trimite de putin afara (15-15). Se redreseaza cu un serviciu bomba la T (30-15) si victoria e aproape. Doua mingi de meci Begu dupa un serviciu doi cu foarte mult efect. Final de meci cu un as. Multumim, Irina. O mare jucatoare a castigat Romania in acest meci.

15:34 Doua sanse de break in dreptul Irinei. Prima este ratata, dar Begu continua sa joace ofensiv si castiga punctul cu un voleu din apropierea fileului. Break Begu si jucatoarea noastra va urma la serviciu pentru castigarea meciului.

15:31 Ce revenire fantastica din partea Irinei Begu. Punct urias castigat la 30-30 pe propriul serviciu, urmat de un prim serviciu adanc in terenul advers si game Begu (4-4).

15:24 Doua sanse de re-break pentru Begu. Si break-ul vine dupa o lovitura castigatoare superba cu forehand-ul in lung de linie. Simona Halep se ridica si aplauda de pe margine (3-4).

15:20 Erorile nefortate se inmultesc in dreptul Irinei Begu si adversara din Spania profita de acestea. Break Soler Espinosa (2-4).

15:13 Begu isi face serviciul si egaleaza intr-un moment extrem de important al meciului. Soler Espinosa nu trebuie lasata sa reintre in partida si presiunea trebuie sa ramane in jumatatea ibericei, o jucatoare care si-a aratat limitele in cele doua zile la Galati.

15:09 Simona Halep a revenit in arena si ocupa un loc in loja chiar in spatele bancii Irinei Begu. 

15:04 Fileul ii este potrivnic lui Begu si aceasta isi pierde serviciul. Pacat pentru acest moment in care ne-am fi putut desprinde al 2-0. Asa este din nou egalitate (1-1).

14:58 Begu continua momentul bun si incepe setul al doilea cu un break, la fel cum s-a intamplat de altfel si in primul act (1-0).

14:53 Primul set ii revine Irinei Begu si avem din nou sperante ca putem castiga aceasta intalnire la general, desi mai este mult pana la acel 3-2 mult dorit.

14:48 Soler Espinosa trimite afara o minge usoara si Begu obtine al doilea break (5-2). Jucatoarea noastra va servi pentru castigarea primului set.

14:45 Un moment rarisim in tenis s-a petrecut pe serviciul Irinei Begu. Aceasta a servit nu mai putin de patru neturi la rand. Pana si arbitra din scaun s-a amuzat de ineditul situatiei. Begu a ramas insa concentrata si dubleaza break-ul obtinut anterior (4-2). Begu arata ca se simte din ce in ce mai bine pe teren.

14:39 Break izbutit de jucatoarea noastra. Begu conduce 3-2 si are o sansa buna sa-si adjudece acest prim set.

14:33 Begu raspunde cu un game la zero pe propriul serviciu si egaleaza la doi.

14:30 Forehand scapat afara de Begu si iberica trece in premiera la conducere (1-2).

14:27 Soler Espinosa isi ia inapoi break-ul pierdut anterior cu un forehand castigator in lung de linie. Irina pare linistita pentru moment.

14:24 Begu incepe ideal cu un break. Un inceput bun pentru moralul jucatoarei noastre.

14:16 Incepe meciul patru de simplu, cu Soler Espinosa la serviciu.

[news-112264]

13:41 Minge de meci Muguruza pe serviciul Simonei. Jucatoarea noastra trimite afara si Halep se inclina in fata Garbinei Muguruza.

13:38 Game obtinut de Muguruza la avantaje dupa ce Halep reusise un rever castigator prin care a ridicat sala in picioare. Din pacate greselile nefortate au cantarit decisiv in acest joc (3-5).

13:31 Muguruza obtine break-ul dupa un game mamut de 13 minute! Incredibil. Aproape jumatate din durata primului set. Muguruza conduce cu un set si 4-3 cu break in al doilea.

13:28 Un game de peste zece minute, cel mai lung al meciului. Halep salveaza mingi de break si rateaza mingi de game. Muguruza se deplaseaza uluitor pe teren la cei 182 de centimetri inaltime.

13:20 O problema acuzata de Halep la genunchiul drept. Aceasta se intinde la o minge si se alege cu o julitura la genunchi. Nimic grav si serveste un as prin care egaleaza la 30 intr-un game foarte important. Halep salveaza minge de break dupa ce face pasul in fata si castiga punctul cu forehand-ul.

13:14 Halep insista pe rever si o obliga pe Muguruza sa comita o eroare nefortata. Minge de re-break pentru Halep. Din pacate Simona scapa forehand-ul afara. In cele din urma, dupa un game extrem de disputat, Halep isi ia break-ul inapoi si egaleaza scorul in setul doi (3-3).

13:08 Probleme pentru Halep pe propriul serviciu (15-30). Al doilea punct castigat de Muguruza si aceasta are doua mingi de break. Halep trimite in fileu cu forehand-ul si Muguruza rupe echilibrul in acest set secund (2-3).

13:07 Echilibrul se mentine in debutul acestui set secund (2-2). Publicul o sustine puternic pe Halep si jucatoarea noastra revine la serviciu.

12:55 Doua mingi de break salvate de Halep in debutul setului al doilea inainte de trece in premiera la conducere in acest meci (1-0).

12:48 Incepe setul al doilea cu Halep la serviciu.

12:45 Muguruza castiga primul set cu 6-4 dupa 35 de minute. Halep a incercat o revenire in extremis, dar n-a reusit sa recupereze decat un singur game din cele doua pierdute.

12:39 Halep se apropie la un singur game diferenta (4-5) dupa al treilea game consecutiv obtinut in acest set.

12:37 Creste nivelul jocului la Simona Halep, primul serviciu intra din ce in ce mai bine, iar Muguruza simte presiunea pentru prima data in acest meci.

12:33 Doua mingi de break in dreptul lui Halep. Prima este anulata de Halep, dar la a doua jucatoarea noastra castiga punctul cu un rever in lung de linie. Halep isi ia inapoi un break (3-5).

12:30 Game obtinut de Halep pe propriul serviciu si favorita noastra ramane in acest prim set (2-5). Raman insa cele doua break-uri avans pentru Muguruza, iar iberica va servi pentru castigarea primului set.

12:27 Muguruza este imbatabila in acest moment al jocului, iar iberica se distanteaza la un 5-1 care pare hotarator pentru soarta primului set.

12:23 Halep trimite afara cu forehand-ul si Muguruza are alte doua sanse de break la 3-1 pentru ea in primul set. Nimic de facut pentru Halep, aspru pedepsita pe al doilea serviciu cu un retur castigator in lung de linie (1-4).

12:18 Apar si primele semne de nervozitate in jocul lui Halep.

12:17 Halep isi trece in cont primul game in acest meci dupa doua erori consecutive comise de Muguruza cu lovitura de forehand (1-2).

12:14 Game solid pe propriul serviciu pentru Muguruza (0-2). Halep nu gaseste solutia optima pentru a o bloca pe iberica in acest debut furtunos de partida.

12:10 Muguruza incepe cu un break (0-1). Publicul simte momente si scandeaza "Romania, Romania".

12:08 A inceput meciul cu Halep la serviciu.

12:00 Halep si Muguruza au intrat pe teren pentru incalzirea dinaintea meciului.

11:54 Bun regasit prieteni ai tenisului la o noua zi de Fed Cup. Ziua decisiva a intalnirii Romania-Spania de la Galati din Grupa Mondiala II programeaza un maxim posibil de trei intalniri, doua de simplu si decisivul de dublu, daca va mai fi cazul. Pentru a nu ajunge la meciul de dublu Simona Halep si Irina Begu trebuie sa castige meciurile de simplu pe care le au programate dupa ora 12:00. Halep o intalneste pe Muguruza, iar Begu vrea sa-si ia revansa aducand victoria cu Soler Espinosa.

[news-112259]

16:10 Muguruza inchide meciul cu un as si un game la zero. Astfel, dupa prima zi Romania si Spania se afla la egalitate, scor 1-1.

16:04 Minge de break salvata de Begu cu un as. Inca un as si Irina are minge de 3-4. Vine o greseala copilareasca la o minge de forehand, dupa care jocul Irinei se prabuseste si Muguruza obtine al doilea break (2-5).

15:52 Situatie dificila pentru Begu. Este conduce cu 40-0 pe propriul serviciu. Primul punct este salvat de Begu cu un voleu din apropierea fileului, insa comite o eroare nefortanta si Muguruza preia conducerea cu break (2-3).

15:46 Un game incheiat de Begu cu un smash spectaculos din apropierea fileului, iar lovitura castigatoare aprinde publicul galatean (2-1).

15:38 Begu conduce in premiera in acest meci dupa ce isi castiga primul game in setul al doilea (1-0). In primul set jucatoarea noastra a gresit mai mult fata de adversara (17-9).

15:34 Incepe setul al doilea cu Begu la serviciu. Muguruza are o deplasare foarte buna in teren si castiga spectaculos un punct cu dreapta in diagonala.

15:31 Chiar daca Begu a condus cu 30-0 si a existat o speranta ca poate reveni cu rebreak, Muguruza isi castiga serviciul si pune primul set in dreptul Spaniei dupa 36 de minute (3-6).

15:27 Muguruza obtine primul break al meciului dupa ce tactica de urcare la fileu a Irinei nu a dat roadele asteptate. Muguruza va servi pentru set la 5-3.

15:23 Meci de uzura pana acum intre Begu si Muguruza (3-4). Halep priveste de pe margine si o incurajeaza pe Begu.

15:16 Minge de break salvata de Begu cu un prim serviciu bine plasat. Begu face pasul inainte si lupta din greu pentru a se mentine la egalitate cu Muguruza (3-3).

15:10 Muguruza se mentine la conducere, scor 3-2. Niciun break pana acum in acest meci.

14:59 Begu raspunde cu un game solid pe propriul serviciu (1-1). Inceputul meciului sta sub semnul echilibrului si ne asteapta un meci mult mai intens decat precedentul.

14:55 Incepe meciul doi, cu Muguruza la serviciu. Se intalnesc doua jucatoare inalte, de peste 1.80 m. Muguruza isi castiga rapid primul game de serviciu.

[news-112257]

14:20 Final de meci. Simona Halep aduce primul punct Romaniei dupa o victorie categorica.

14:17 Minge de meci pentru Halep pe serviciul advers. Sansa este ratata si Espinosa trece la conducere, dar Simona leaga doua puncte si are o noua oportunitate de a inchide meciul.

14:13 Ne apropiem cu pasi siguri de finalul meciului, dupa ce Halep castiga pe propriul serviciu si are 5-1 in acest set al doilea.

14:09 Sansa de break pentru Halep la 3-1 in acest set secund. Returul face diferenta si Halep se distanteaza la, speram, un decisiv 4-1.

14:03 Halep revine la serviciu cu un nou as, al patrulea in acest meci. Espinosa revine de la 0-30 si egaleaza, dar Halep castiga game-ul cu ajutorul fileului (3-1).

13:58 Halep castiga fara probleme game-ul de serviciu si este intrata in acea perioada a meciului in care ii ies toate loviturile (2-0).

13:50 Incepe setul al doilea cu Soler Espinosa la serviciu. Halep pune presiune si deja are o prima minge de break, pe care o transforma intr-un game cu un retur castigator pe rever (1-0).

13:46 Halep nu sta la discutii cu Espinosa si incepe game-ul cu doi asi la rand. Sunt trei sanse de set pentru Halep dupa ce iberica trimite cu dreapta afara. Vine o dubla pentru Halep, a doua in set, dar la urmatorul serviciu Espinosa trimite cu returul mult afara si primul act ia sfarsit (6-2).

13:39 Minge de set ratata de Halep pe serviciul advers. Game-ul se prelungeste dupa ce Halep mai iroseste o sansa de set. Pana la urma Sole Espinosa isi castiga game-ul si ramane agatata in acest prim set (5-2). Halep urmeaza la serviciu pentru inchiderea primului set.

13:34 Simona Halep serveste un as, primul al sau in acest meci. Iberica a contestat cu challenge, dar s-a inselat, astfel ca Halep se duce la 40-0. Game alb pentru Halep (5-1).

13:29 Doua duble greseli consecutive pentru Soler Espinosa. Echilibrul acesteia a fost serios zdruncinat dupa acel prim game al meciului. Break Halep dupa o urcare la fileu, al doilea break si conducem cu 4-1.

13:28 Simona isi castiga fara probleme al doilea game pe propriul serviciu (3-1). Primul serviciu functioneaza la un nivel optim, care ii permite lui Halep sa dicteze ritmul pe teren.

13:24 Primul game pentru Soler Espinosa, un game in care iberica si-a castigat majoritatea punctelor cu serviciul (2-1).

13:20 Halep incepe primul game de serviciu cu o dubla eroare, apoi este condusa cu 15-30, dar se redreseaza cu doua lovituri castigatoare. Soler Espinosa a inceput sa evite reverul Simonei, dar este aspru pedepsita si cu dreapta (2-0).

13:15 Un prim game senzational, cu Halep care obtine break-ul dupa trei puncte si jumatate obtinute numai cu lovitura de rever (1-0). Simona se misca bine pe teren si controleaza schimburile pe aceasta suprafata destul de lenta comparativ.

13:11 Halep obtine primul sau punct castigator cu reverul in diagonala. S-a intamplat la minge de game pentru iberica. Al doilea punct consecutiv obtinut de Halep cu reverul si jucatoarea noastra egaleaza dupa 15-40. Minge de break ratata de Halep cu un forehand care iese putin afara.

13:10 Incepe meciul cu Soler Espinosa la serviciu.

13:05 Bun gasit prieteni ai tenisului. De la aceasta ora va invitam sa urmarim impreuna prima partida din cadrul meciului Romania-Spania. Simona Halep o intalneste pentru prima data in cariera pe Silvia Soler Espinosa.

Simona Halep, prima racheta a Romaniei, deschide balul sambata de la ora 13:00 impotriva Silviei Soler-Espinosa, numarul doi din echipa Spaniei.

Va fi prima intalnire dintre cele doua, iar Halep opina ca din acest punct de vedere va fi putin dificil, insa ne-a asigurat ca este pregatita si determinata sa aduca primul punct Romaniei.

In tribunele arenei din Galati amenajate in interiorul patinoarului din orasul de la malul Dunarii va lua loc si presedintele Romaniei Klaus Iohannis.

Dupa meciul Simonei Halep va urma a doua intalnire a zilei de sambata, cea in care Irina Begu o va infrunta pe Garbine Muguruza, lidera echipei Spaniei.

[news-112232]



Fed Cup: Romania - Spania 3-2. Victorie la dublu si Romania va juca in barajul pentru Grupa Mondiala