Billie Jean King Cup

FED CUP Romania - Serbia 4-1. Romania se califica in Grupa Mondiala II

Romania a intalnit Serbia in barajul de calificare in Grupa Mondiala II a Fed Cup sambata si duminica la Arenele BNR din Bucuresti. Vedeti mai jos tot ce s-a intamplat in cele doua zile de competitie.

Romania invinge Serbia cu 4-1 si se califica in Grupa Mondiala II a FedCup. In meciul de dublu jucatoarele din Serbia au facut doar act de prezenta pe teren si au abandonat in game-ul al doilea la 1-0 pentru Monica Niculescu si Irina Begu.

[news-106370]

FINAL Sorana Cirstea - Bojana Jovanovski 6-3, 6-7 (7), 6-3

FINAL DE MECI. A patra minge de meci ratata de Cirstea, dar imediat mai face rost de una pe serviciul Bojanei, o jucatoare care cedeaza greu. Cirstea trimite insa afara cu dreapta. Sunt deja cinci mingi de meci irosite, insa a sasea este fructificata intr-un final agonizant de meci. Un meci de peste doua ore si in tabara noastra explodeaza o mare de bucurie.

SET 3, 5-3 Pas important facut de Cirstea pentru castigarea meciului. Sa mai fie capabila Jovanovski de o "remontada"? 

SET 3, 4-3 Game urias castigat de Sorana la avantaje dupa numeroase rasturnari de situatie. Un game care poate cantari decisiv in economia meciului.

SET 3, 3-3 Un nou moment de cadere in jocul Soranei si Bojana face break-ul.

SET 3, 2-0 Game la zero reusit de Cirstea, in timp ce Jovanovski se deplaseaza din ce in ce mai greu pe teren. Sa nu ne imbatam insa cu apa rece. Cu sarbii nu se stie niciodata.

SET 3, 1-0 Jovanovski ne da o mana de ajutor. Prea suficienta dupa castigarea setului al doilea, sarboaica cedeaza pe propriul serviciu cu o dubla greseala. Si sa nu omitem un lucru. Bojanovski a inceput ziua de tenis la 10 cu Halep pe teren.

TIE-BREAK: Dubla greseala Sorana la minge de meci si scorul devine 6-6. A treia dubla in acest tie-break. Emotia isi spune cuvantul. Cirstea salveaza o minge de set cu dreapta (7-7), insa ratarile anterioare apasa greu asupra moralului sau. Trei mingi de meci ratate si Jovanovski egaleaza situatia la seturi.

SET 2, 6-6 Jovanovski duce setul in tie-break. Cine ar mai fi crezut la 5-2 si doua mingi de meci pentru Cirstea?!

SET 2, 6-5 Cirstea isi revine dupa trei game-uri pierdute la rand. De vazut cum sta Jovanovski cu moralul in game-ul urmator de serviciu.

SET 2, 5-5 Bojana Jovanovski nu joaca mai bine, sa nu intelegem gresit. Sorana Cirstea a invitat-o sa revina prin numeroasele puncte "cadou" facute acesteia.

SET 2. 5-4 Incredibil scenariu in acest game. Sorana conduce 30-0, totul curge spre victorie. Serveste apoi in apropierea liniei de T. Se da minge buna, Bojana contesta si are castig de cauza la arbitrul din scaun. Soranei nu-i mai intra niciun serviciu si pierde game-ul pe o dubla greseala.

SET 2, 5-3 Doua mingi de meci Sorana contra serviciului. Ambele ratate din pacate pentru noi, dar Cirstea urmeaza la serviciu.

SET 2, 5-2 Cirstea se apropie la un game de victorie si de calificarea in Grupa Mondiala II a Fed Cup.

SET 2, 4-2 Trei mingi de break in dreptul Soranei la scorul de 3-2 in favoarea sa. Bojana salveaza primele doua sanse, insa nu mai are raspuns la backhand-ul castigator in lung de linie trimis de Cirstea.

SET 2, 2-1 Sorana o pune la respect pe Bojana cu un serviciu as care o readuce la conducere pe sportiva noastra.

SET 2, 1-1 Cirstea isi ia break-ul inapoi dupa un game foarte lung care ar putea sapa adanc in moralul Bojanei Jovanovski.

SET 2, 0-1 Pauza dintre seturi nu a fost de bun augur pentru Cirstea. Un scurt moment de relaxare o costa pierderea primului game pe propriul serviciu in acest meci.

SET 1, 6-3 Al doilea break obtinut de Cirstea si jucatoarea noastra obtine primul set plus avantajul de a incepe setul al doilea cu serviciul.

SET 1, 5-3 Sorana isi castiga fara probleme serviciul si se apropie la un game de castigarea primului set.

SET 1, 3-1 Domina in continuare jocul Sorana Cirstea si nu are nicio problema la serviciu in a-si mentine avantajul de un break.

SET 1, 2-0 Sorana este mai proaspata si mai determinata sa inchida repede meciul.

SET 1, 1-0 Cirstea incepe cu un break dupa un game totusi de cinci minute. Jovanovski nu este Ivanovic si i-am vazut mai devreme limitele in meciul cu Halep.

14:39 Incepe meciul cu Jovanovski la serviciu.

[news-106364]

FINAL Simona Halep - Ana Ivanovic 3-6, 6-7 (2)

TIE-BREAK: Ivanovic incepe cu un mini-break si mai obtine un altul cu ajutorul fileului (1-4). Ivanovic castiga cu 7-2 si aduce primul punct pentru Serbia.

SET 2, 6-6 Ivanovic forteaza intrarea in tie-break si este nevoie de game-ul decisiv pentru departajarea celor doua jucatoare. Tensiunea este maxima in aceste momente.

SET 2, 6-5 Halep intoarce scorul si pune mare presiune pe Ivanovic.

SET 2, 5-5 Re-break Halep si sperantele suporterilor sunt din nou aprinse. "Romania, victorieee", scandeaza cei peste 3000 de sustinatori prezenti in arena.

SET 2, 4-5 Ivanovic face break-ul dupa doua puncte uluitoare. Halep supusa la o ofensiva continua.

SET 2, 4-4 Doua mingi de break pentru Halep dupa un atac castigator cu backhand-ul in lung de linie. Doua erori nefortate la rand in jocul Simonei si aceasta o scapa din mana pe Ivanovic. Vadit nemultumita este Halep, care a ratat o sansa uriasa de a se duce la 5-3.

SET 2, 3-2 Rezista Halep si revine de la 15-40 pentru a trece din nou la conducere.

SET 2, 2-2 Ivanovic scapa o dreapta in afara terenului si Halep are minge de break, insa anterior jucatorea noastra a oferit punctul meciului raspunzand cu o contra scurta de mare efect. La fel ca in primul set Halep revine de la 0-2.

SET 2, 0-2 Ivanovic incepe game-ul cu o dubla greseala, dar il incheie cu un serviciu as si dubleaza break-ul obtinut anterior.

SET 2, 0-1 Al cincilea game la rand in dreptul Anei Ivanovic, care ataca din toate pozitiile: pe forehand, pe backhand, la retur.

SET 1, 3-6 Ivanovic castiga primul set, unul in care a fost condusa la un moment dat, sa nu uitam, cu 3-2.

SET 1, 3-5 Ce mana are aceasta Ana Ivanovic! Scurta pusa la fileu si break in dreptul sarboaicei. Ivanovic serveste pentru castigarea setului.

SET 1, 3-4 Un game in care Halep a avut doua mingi de break. Ivanovic incearca insa cel mai bun tenis al sau, urca la fileu si finalizeaza cu un voleu din apropierea plasei.

SET 1, 3-3 Ivanovic sa nu uitam este o fosta lidera mondiala si nu cedeaza fara lupta. Re-break rapid reusit de jucatoarea din Serbia.

SET 1, 3-2 Doua mingi de break in dreptul lui Halep. Din ce in ce mai bine joaca favorita noastra si finalizeaza cu un backhand castigator in lung de linie castigator. Trei game-uri la rand obtinute de Halep.

SET 1, 2-2 Halep a inceput mai greu acest meci, dar isi revine treptat. Punct spectaculos reusit de Simona si Ana Ivanovic este prinsa in terenul nimanui. Din tribuna se aude un "bineee" prelungit.

SET 1, 1-2 Halep revine rapid si castiga contra serviciului adversarei.

SET 1, 0-2 Inceput lansat pentru Ivanovic, iar jucatoarea din Serbia obtine devreme break-ul.

12:38 Incepe meciul cu Ivanovic la serviciu.

[news-106358]

FINAL Simona Halep - Bojana Jovanovski 6-2, 6-4

SET 2, 6-4 Trei mingi de meci pentru Halep dupa un as, al doilea in acest meci. Halep castiga game-ul si meciul aducand al doilea punct pentru Romania in disputa cu Serbia.

SET 2, 5-4 Minge de break pentru Halep si aceasta face diferanta cu un forehand in coltul terenului, excelent plasat, si Jovanovski nu poate returna decat in plasa fileului. Halep va servi pentru castigarea meciului.

SET 2, 4-4 Break izbutit de Jovanovski, jucatoare care greseste din ce in ce mai putin si o solicita pe Halep la fiecare punct. Jucatoarea noastra a atacat putin nehotarat la minge de break pentru adversara si a trimis un voleu in fileu. Sarboaica este dintr-odata pe val in acest set.

SET 2, 4-3 Sarboaica isi castiga game-ul de serviciu si se mentine in plasa Simonei Halep, care nu trebuie decat sa-si pastreze break-ul luat in debut pentru a se impune in aceasta partida.

SET 2, 4-2 Jovanovski revine de la 0-40 pe serviciul lui Halep la 3-2 in favoarea jucatoarei noastrei. Game foarte important pentru economia meciului si Halep salveaza doua mingi de break inainte de a castiga si a se distanta pe tabela.

SET 2, 3-1 Halep dubleaza si se distanteaza la un 3-1 care ne ofera liniste in acest prim meci al sau.

SET 2, 2-1 Trei mingi de break pentru Halep si numarl 5 mondial castiga la zero contra serviciului adversarei. Jovanovski este clar ca nu poate rezista presiunii si Halep trebuie sa castige cat mai repede acest meci. Sa nu uitam ca o va intalni imediat dupa aceasta confruntare pe Ana Ivanovic.

SET 2, 1-1 Sarboaica face rebreak-ul dupa o minge de rever trimisa afara de Halep. Pe serviciul al doilea al Simonei am putut observa cum Jovanovski a urcat mai bine de doi metri in teren pentru primire.

SET 2, 1-0 Break Halep in debutul setului al doilea. Simona este foarte concentrata si nu lasa sa-i scape nicio minge.

10:25 Incepe setul al doilea cu Simona la primire. Aceasta mentine presiunea asupra adversarei si are doua mingi de break dupa un retur perfect.

SET 1, 6-2 Halep serveste pentru castigarea setului inaugural. Se ajunge la 40-15 foarte rapid si Simona inchide primul set dupa o jumatate de ora in doua zile.

SET 1, 5-2 Halep pune presiune si o forteaza pe Jovanovski sa greseasca. Doua mingi de break pentru jucatoarea noastra si ruptura se produce.

SET 1, 4-2 Jovanovski isi ia break-ul inapoi pe o eroare a Simonei la fileu, dar nu este panica, pentru a folosi o expresie tot mai des intalnita in limbajul uzual. Halep inca nu si-a intrat complet in ritm, cel putin la serviciu.

SET 1, 4-1 Halep nu sta la discutii si reuseste al doilea break in acest prim set. Campioana noastra este decisa sa nu piarda prea mult timp pe teren in primul meci.

10:10 Reincepe meciul dintre Halep si Bojanovski de la scorul de 15-15 pe serviciul sarboaicei la scorul de 3-1 pentru Halep.

10:05 Vreme superba la Bucuresti, cu soare si amenintare scazuta de ploaie. Cele doua jucatoare sunt deja pe teren la incalzire. Terenul se prezinta in conditii bune.

SAMBATA

17:54 OFICIAL: Meciul dintre Simona Halep si Bojana Jovanovski va fi reluat duminica de la ora 10:00. In momentul intreruperii Halep conducea cu 3-1 la adapostul unui break si scorul era 15-15 pe serviciul lui Jovanovski.

16:15 La ora 17:50 oficialii de la ITF vor cobori pe teren pentru a analiza suprafata de joc si daca acesta va corespunde standardelor meciul va fi reluat la 18:15. In cazul in care nu se va putea juca astazi, meciul va fi reluat duminica de la ora 10:00.

15:57 Ploaia s-a mai domolit, dar terenul de zgura este realmente inundat de apa si o intrebare legitima se ridica pentru oficialii FRT: de ce nu exista o prelata care sa protejeze suprafata de joc?

[news-106352]

15:31 La Bucuresti ploua torential cu tunete si fulgere, iar toti spectatorii prezenti pe Central s-au refugiat care incotro pentru a se adaposti de ploaie. De vazut cum va arata terenul de joc si in cat timp organizatorii vor reusi sa-l faca practicabil. De retinut ca terenul central de la Arenele BNR este dotat cu instalatie de nocturna in cazul in care ploaia va amana meciul pana spre lasarea intunericului.

INFO: Meciul este intrerupt din cauza ploii la scorul de 3-1 si 15-15 pe serviciul Bojanei Jovanovski.

SET 1, 3-1 Halep dubleaza break-ul cu un game de serviciu solid. 

SET 1, 2-1 Halep contesta o minge trimisa de Jovanovski cu forehand-ul, arbitrul coboara din scaun si ii da drepatte. Trei sanse de break pentru Simona, dar nu are nevoie decat de prima pentru a face cel dintai break.

SET 1, 1-1 Halep incepe sa dea drumul la lovituri, ofera siguranta prin cele aratate pe teren si publicul o rasplateste cu aplauze.

SET 1, 0-1 Primul game ii revine sportivei din Serbia, insa conditiile de la Bucuresti sunt din ce in ce mai grele. Ploua marut si vantul sufla in rafale. Cu toate acestea meciul continua.

14:56 Incepe meciul cu Jovanovski la serviciu. Din pacate ploaia revine si este posibil ca meciul sa fie intrerupt.

[news-106349]

14:54 Cele doua jucatoare au iesit pe teren pentru incalzirea oficiala. Meciul va incepe in cateva minute.

14:35 Continua operatiunile de uscare a suprafetei de joc pe terenul central.

14:15 Ploaia s-a oprit, iar in absenta unei prelate care sa fi acoperit suprafata de joc, organizatorii incearca sa elimine apa de pe teren cu niste bureti improvizati.

14:10 Ploua torential la Arenele BNR si meciul dintre Halep si Jovanovski este pentru moment amanat. Ramaneti alaturi de noi pentru detalii.

[news-106347]

FINAL Sorana Cirstea - Ana Ivanovic 3-6, 6-1, 6-2.

VICTORIE pentru Sorana Cirstea. Aceasta incheie meciul cu un as si Romania conduce Serbia cu 1-0.

SET 3, 5-2 Vine si al cincilea game consecutiv in dreptul Soranei Cirstea. Un nou break si jucatoarea noastra va servi pentru castigarea meciului. Ana Ivanovic pare ca a terminat benzina.

SET 3, 4-2 Sorana este pe tot terenul si are 40-0. Ivanovic da semne de nervozitate si trimite neglijent cu dreapta afara. Game la zero castigat de Cirstea.

SET 3, 3-2 Doua duble greseli la rand comise de Ivanovic si Cirstea obtine al treilea game consecutiv urmand la serviciu.

SET 3, 2-2 Sorana o inghesuie pe Ivanovic cu un serviciu foarte bine plasat si face rost de trei mingi de game. Ivanovic recupereaza doua dintre puncte, dar pana la urma Cirstea ingroapa o minge cu primul serviciu in terenul adversarei si scorul redevine egal.

SET 3, 1-2 Dubla greseala Ivanovic si Sorana are doua sanse de re-break. Publicul o incurajeaza puternic, iar Ivanovic trimite afara cu forehand-ul.

SET 3, 0-2 Game incredibil pierdut de Cirstea dupa ce a revenit la 40-30 de la 0-30. Mingea de game ratata de Cirstea a trimis jocul in prelungiri si apoi Ivanovic a facut break-ul pe neasteptate,

SET 3, 0-1 Ivanovic incepe decisivul la serviciu cand soarele mangaie din nou prietenos terenul central de la Arenele BNR. 

SET 2, 6-1 Trei mingi de set pentru Sorana Cirstea. Primele doua sunt ratate cu mingi trimise in fileu, dar pana la urma se intra in decisiv. Reactie foarte buna din partea Soranei Cirstea, care a echilibrat meciul in doar 24 de minute.

SET 2, 5-1 Duel aprig din spatele terenului si Ivanovic greseste prima. Doua mingi de break pentru Sorana si aceasta face diferenta cu returul pe prima minge a sarboaicei.

INFO: Se deschid primele umbrele, insa meciul continua. Au fost doar cativa stropi adusi de vant.

SET 1, 4-1 Cirstea intrerupe seria castigatoare cu o dubla greseala si practic ii face cadou acest game Anei Ivanovic.

INFO: Cerul s-a acoperit si amenintarea ploii este tot mai accentuata asupra Arenelor BNR.

SET 2, 4-0 Inca un break reusit de Cirstea si Ivanovic este in corzi. Capitanul nejucator al Serbiei, Dejan Vranjes, nu intelege nici el ce se intampla pe teren. 

SET 2, 3-0 Sorana pune stapanire pe joc si se distanteaza pe tabela in urma unui game alb incheiat cu as. Avem practic in oglinda primul set, dar cu Sorana in prim plan de aceasta data.

SET 2, 2-0 Break Cirstea si ofensiva acesteia incepe sa dea roade. Practic jucatoarea din Targoviste nu mai are ce pierde si trebuie sa dea totul in acest set secund pentru a echilibra balanta.

SET 2, 1-0 Incepe setul al doilea si incepe bine pentru Sorana. Aceasta conduce in premiera si observam o schimbare de strategie in jocul favoritei noastre.

SET 1, 3-6 Cirstea are doua mingi de break, dar trimite cu returul in fileu. O greseala usoara comisa de Sorana. Aceasta ataca si pe a doua minge, dar este pacalita de Ivanovic cu o minge inalta, dupa care a trimis din nou in fileu. Doua sanse uriase ratate de Sorana Cirstea. Urmeaza o minge riscata de Sorana cu reverul in lung de linie, insa aceasta iese de putin afara. Minge de break pentru Ivanovic, prima, dar sarboiaca ne face cadou o dubla greseala. Din nou egalitate dupa ce Cirstea salveaza cu forehand-ul a doua sansa de set a adversarei. In cele din urma Ivanovic castiga setul dupa un ultim game in care Cirstea a ratat mai multe mingi de set.

SET 1, 3-5 Game pentru Cirstea si jucatoarea noastra supravietuieste in acest prim set. Ivanovic serveste pentru castigarea primului act.

SET 1, 2-5 Ivanovic loveste puternic si o obliga pe Cirstea sa returneze afara. Auzim pentru prima data acel cunoscut "Ajde" al sarboaicei.

SET 1, 2-4 O dubla greseala, a treia comisa de Sorana in acest meci si Ivanovic are doua mingi de re-break. Cirstea trimite prea lung si mingea iese afara. Astfel, in loc de un 3-3 asteptat de toti fanii Romaniei, Ivanovic face break si se distanteaza din nou.

SET 1, 2-3 Retur foarte bun din partea Soranei si aceasta are a doua minge de break in acest set. Dubla greseala din partea Anei Ivanovic si Cirstea isi ia break-ul inapoi.

INFO: Momentan este soare la Arenele BNR, dar nori amenintator se inalta pe cer dinspre Estul Capitalei. Sa speram ca ploaia nu va intrerupe cele doua meciuri programate astazi.

SET 1, 1-3 Sorana are sansa de game la 40-30, dar trimite in fileu. Publicul simte momentul greu si o incurajeaza: "Romania, Romania". In cele din urma, greu, Cirstea castiga primul game al meciului dupa aproape 20 de minute de la primul serviciu.

SET 1, 0-3 Un game disputat, cel mai disputat de pana acum. Cirstea da semna ca isi revine cu fiecare punct jucat, insa pentru moment break-ul luat de Ivanovic face diferenta pe tabela. Nimic nu este inca pierdut in acest prim set, insa Cirstea trebuie sa reactioneze rapid.

SET 1, 0-2 Dubla greseala comisa de Cirstea si Ivanovic are 30-0 pe serviciul jucatoarei noastre. Ana apasa cu returul in terenul Soranei si sarboaica are trei mingi de break. Game-ul este castigat la zero de Ivanovic, dupa ce Cirstea a mai comis o dubla eroare. Se simt emotiile in jocul Soranei.

SET 1, 0-1 Un prim game de control. Cirstea a reusit doua puncte pe greselile adversarei, insa serviciul lui Ivanovic i-a adus acesteia game-ul de debut. Vantul isi va pune cu siguranta amprenta pe jocul ambelor sportive.

12:10 Incepe meciul cu Ana Ivanovic la serviciu.

INFO: Arbitru in scaun este germanul Norbert Pieck.

INFO: Sorana Cirstea si Ana Ivanovic se intalnesc doar pentru a treia oara in cariera. Fosta lidera mondiala a castigat precedentele dispute, ambele pe suprafete rapide de joc, la Australian Open si Linz (in sala).

11:59 La Bucuresti cerul este variabil, 15 grade Celsius in termometre si bate vantul usor dinspre este cu aproape 6 metri pe secunda.

?11:55 Cele doua echipe sunt pe teren si se intoneaza imnurile de stat ale Serbiei, respectiv Romaniei. 

Programul meciurilor:

SAMBATA, Ora 12:00

Sorana Cirstea - Ana Ivanovic

Simona Halep - Bojana Jovanovski

DUMINICA, Ora 12:00

Simona Halep - Ana Ivanovic

Sorana Cirstea - Bojana Jovanovski

Daca este cazul meciul de dublu incheie confruntarea Monica Niculescu/Irina Becu - Jovana Jaksic/Nina Stojanovic

Romania: Simona Halep, Sorana Cirstea, Monica Niculescu, Irina Begu.

Serbia: Ana Ivanovic, Bojona Jovanovski, Jovana Jakisc, Nina Stojanovic.



FED CUP Romania - Serbia 4-1. Romania se califica in Grupa Mondiala II