Billie Jean King Cup

Asa am trait Niculescu contra Flipkens in Fed Cup

Sursă foto: twitter.com

Monica Niculescu si Kirsten Flipkens au deschis, sambata de la ora 13:00, seria partidelor din cadrul confruntarii Romania - Belgia, meci care conteaza pentru primul tur al Grupei Mondiale II. Echipa castigatoare va disputa in aprilie baraj pentru Grupa Mondiala principala. | LIVE Sorana Cirstea contra Yanina Wickmayer in al doilea meci al zilei.

FINAL Niculescu - Flipkens 3-6, 4-6

SET 2, 4-6 Flipkens inchide meciul din a patra incercare si Belgia preia conducerea la general.

SET 2, 4-5 Break Flipkens si jucatoarea belgiana va servi pentru castigarea meciului.

SET 2, 4-4 Flipkens isi castiga game-ul de serviciu si revine in set la fel cum a facut-o si in debutul meciului.

SET 2, 4-3 Break reusit de Flipkens care nu cedeaza lupta. E adevarat ca nici Monica nu i-a pus prea multe probleme in acest game si a intrat in jocul adversarei.

SET 2, 4-2 Forehand-ul lui Flipkens se opreste in fileu si Monica reuseste al doilea break consecutiv.

SET 2, 3-2 Niculescu vine peste adversara si castiga primul ei game pe propriul serviciu cu un rever spectaculos in lungul liniei.

SET 2, 2-2 Incredibil break reusit de Niculescu cu revenire de la 0-40. O capacitate formidabila de lupta din partea jucatoarei noastre.

SET 2, 1-2 Din pacate pentru noi Monica nu reuseste sa-si castige game-ul de serviciu si Flipkens are din nou o sansa in plus.

SET 2, 1-1 Niculescu raspunde la timp si opreste seria de sase game-uri castigate la rand de Flipkens. Jucatoarea noastra isi ia inapoi break-ul cedat anterior.

SET 2, 0-1 Seria lui Flipkens continua cu break in debutul setului secund, dupa ce Niculescu a condus 30-0.

SET 1, 3-6 Flipkens castiga acest set in 45 de minute cu cinci game-uri la rand. Este pentru prima data in istoria intalnirilor directe cand Flipkens castiga primul set.

SET 1, 3-5 Situatia se complica pentru Monica in acest set. Jucatoarea noastra isi pierde game-ul de serviciu la zero si Flipkens va servi pentru set.

SET 1, 3-4 Game la zero castigat de Flipkens pe propriul serviciu si belgianca revine la conducere dupa trei jocuri la rand.

SET 1, 3-3 Flipkens isi ia inapoi break-ul pierdut anterior. Belgianca intra in joc dupa un inceput ezitant.

SET 1, 3-1 Niculescu pune stapanire pe jos si castiga la zero pe propriul serviciu cu un rever castigator in lung de linie.

SET 1, 2-1 BREAK Niculescu! Dupa ce in game-ul anterior jucatoarea noastra a salvat minge de break, de aceasta data o atrage pe Flipkens la fileu si o obliga pe aceasta sa greseasca cu voleul.

SET 1, 1-1 Niculescu isi castiga primul game de serviciu din a patra incercare. La cum se joaca pana acum ne asteapta un meci maraton. Acest game a durat 9 minute si 43 de secunde!

SET 1, 0-1 Un prim game extrem de disputat, decis in prelungiri cu un smash castigator din partea belgiencei. Cele doua jucatoare au trecut rapid peste etapa de tatonare si propun un tenis super ofensiv.

13:10 Incepe meciul cu Flipkens la serviciu.

12:58 Startul primului meci este precedat de momentul intonarii celor doua imnuri oficiale de stat.

Cu zece ani in Fed Cup si 33 de intalniri generale la care a luat parte, Niculescu este cea mai experimentata jucatoarea din tara noastra in aceasta competitie pe echipe.

Niculescu mai are nevoie de o singura victorie pentru a o egala pe Ruxandra Dragomir-Ilie (30 victorii). Niculescu are in prezent 29 de victorii si 18 infrangeri.

Intalniri directe

Niculescu si Flipkens sunt la egalitate in ceea ce priveste meciurile directe disputate in circuitul mondial profesionist (3-3).

Jucatoarea noastra a castigat ultimele doua confruntari, in 2016 la Luxemburg, cu 6-4, 6-2, unde avea sa castige si turneul, si in acest an la Hobart, cu 6-3, 6-2, unde avea sa dispute finala.

Declaratii

“Ultimele doua dati am castigat eu. Are stilul ca al meu, va fi un meci interesant si captivant. Mie imi place sa joc in sala si am un turneu castigat in sala pe aceeasi suprafata, la Luxemburg. Per total imi place sa joc in sala”, a spus Niculescu despre duelul cu Flipkens.

La randul sau, jucatoarea belgiana a adaugat: "Meciurile mele cu Monica au fost mereu diferite, sunt sigură că şi acum va fi unul dificil. Ultimele două partide cu ea le-am pierdut, dar în trecut am avut meciuri strânse. În Fed Cup este diferit, eu voi da la sută pe teren pentru a câştiga, mai mult nu voi putea face".



Asa am trait Niculescu contra Flipkens in Fed Cup