Billie Jean King Cup

Asa am trait Fed Cup, Romania - Belgia: Cirstea contra Wickmayer

Sursă foto: twitter.com

Sorana Cirstea si Yanina Wickmayer s-au intalnit, sambata, in al doilea meci de simplu din programul partidei Romania - Belgia din cadrul primului tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup.

FINAL Cirstea - Wickmayer 6-7 (4), 7-5, 5-7

SET 3, 5-7 Dupa trei ore si 20 de minute meciul se incheie cu victoria Yaninei Wickmayer la un forehand trimis afara de Cirstea.

SET 3, 5-6 Trei mingi de break ratate de Cirstea si din nou jucatoarea noastra va servi sub o mare presiune. Cu fiecare schimb meciul capata accente dramatice.

SET 3, 5-5 Formidabil ce face Sorana cu serviciul! Salveaza doua mingi de meci si revine fabulos de la 15-40 cu patru puncte la rand.

SET 3, 4-5 Wickmayer salveaza minge de break, a 20-a pe care Sorana a avut-o in acest meci. Presiune uriasa pe serviciul Soranei in game-ul urmator.

18:21 Trei ore de la primul serviciu! Un meci maraton, epuizant pentru ambele jucatoare. Totul se reduce acum la rezistenta fizica.

SET 3, 4-4 Doar al doilea game de serviciu pe care Cirstea il castiga la zero in acest meci.

SET 3, 2-2 Suspansul se prelungeste in acest meci maraton. Wickmayer face rebreak-ul chiar daca respira din ce in ce mai greu pe teren.

SET 3, 2-1 Break Cirstea in decisiv!

SET 3, 1-1 Cirstea salveaza minge de break si inchide game-ul cu un forehand castigator in lung de linie.

SET 3, 0-1 Trei mingi de break ratate de Cirstea in acest game. Wickmayer acuza in pauza dintre game-uri ca nu poate respira corespunzator.

SET 2, 7-5 Avem decisiv! Cirstea isi asuma mari riscuri pe lovitura de forehand si o pune in sfarsit la respect pe Wickmayer.

SET 2, 6-5 Break Sorana si jucatoarea noastra va servi in game-ul urmator pentru trimiterea meciului in decisiv.

SET 2, 5-5 Game la zero castigat de Cirstea pe propriul serviciu. Setul se prelungeste.

SET 2, 4-4 Cirstea nu profita de avantajul serviciului si Wickmayer egaleaza cu break.

SET 2, 4-3 Break Cirstea dupa un game in care a profitat din plin de erorile adversarei. Fizioterapeutul intervine pentru a-i acorda Soranei ingrijiri la degetul mare de la picior. Se pare ca exista acolo o batatura. Wickmayer isi pierde cumpatul si loveste violent de mai multe ori cu racheta de banca proprie.

SET 2, 3-3 Cirstea vine in fata, Wickmayer o paseaza cu usurinta in diagonala terenului si face break.

SET 2, 2-0 Break pentru Cirstea in debutul setului secund, dublat de un game solid pe propriul serviciu.

SET 1, 6-7 Wickmayer inchide setul dupa o ora si cinci minute cu un serviciu as. Un set in care Cirstea a condus cu 5-2 la un moment dat.

SET 1, 6-6 Game Wickmayer si primul set va fi decis la tie-break.

SET 1, 5-4 Cirstea nu reuseste sa profite de serviciu si sa inchida acest set. Wickmayer face break-ul si are sansa egalarii.

SET 1, 5-2 Pentru prima data in acest meci Sorana se distanteaza la trei lungimi. Un singur break face diferenta.

SET 1, 4-2 Cirstea ramane super ofensiva si o loveste din toate pozitiile pe Wickmayer cu puternica ei lovitura de forehand. Inca un break pentru Sorana.

SET 1, 3-2 Wickmayer isi ia inapoi break-ul dupa un game in care Ilie Nastase a contestat vehement doua decizii ale arbitrilor de linie.

SET 1, 3-1 BREAK la zero izbutit de Cirstea.

SET 1, 2-1 Sorana isi face serviciul cu forehand castigator la 40-30 si ramane la conducere.

SET 1, 1-0 Cirstea isi castiga greu, dar o face, game-ul de serviciu.

15:20 Incepe meciul cu Sorana la serviciu.

Sorana Cirstea revine la Fed Cup dupa aproape trei ani, mai precis de la victoria obtinuta acasa impotriva Serbiei, scor 4-1, meci care a adus Romania in Grupa Mondiala II dupa ani de zbatere in zona Euro-Africana.

In meciul gazduit atunci pe zgura la Arenele BNR, Cirstea si-a castigat ambele meciuri de simplu consolidandu-si palmaresul personal la Fed Cup (10-4).

Cirstea a inceput anul cu optimi de finala la Australian Open, unde a marcat cel mai bun rezultat al carierei in Grand Slam-ul de la Antipozi.

Intalniri directe

Wickmayer o conduce pe Cirstea cu 3-1 la general, insa ultima intalnire, in 2012, a fost castigata de Cirstea, in trei seturi, la Cincinnati.

De atunci cele doua au mai jucat un set anul acesta in demonstrativul de la Kooyong inaintea Australian Open. Wickmayer l-a castigat, cu 6-4.

Declaratii

Sorana Cirstea: "Cu Wickmayer am jucat de câteva ori, din păcate ultima întâlnire a fost în 2012, aşa că nu cred că este relevant ce s-a întâmplat atunci. Vom vedea un meci interesant. Ea este o jucătoare agresivă, loveşte bine şi încearcă mereu să vină peste tine. Are un stil apropiat de al meu, va fi care pe care. Sunt pregătită însă, de asta am venit aici, să joc indiferent de adversar".

Yanina Wickmayer: "Meciurile de Fed Cup sunt diferite faţă de cele din circuitul WTA. Partidele vor fi greu grele, sunt convinsă. Nu va fi doar o luptă tactică, ci şi una mentală. Vom vedea cum se va încheia săptămâna pentru noi".



Asa am trait Fed Cup, Romania - Belgia: Cirstea contra Wickmayer