Billie Jean King Cup

Irina Begu, invinsa de Magda Linette in primul meci al confruntarii Polonia - Romania

Sursă foto: https://www.facebook.com/romaniafedcup

Echipa Romaniei a inceput cu stangul barajul disputat in deplasare cu Polonia pentru calificarea la turneul final al Billie Jean King Cup.

Magda Linette, a doua racheta a Poloniei, a invins-o pe Irina Begu, cu 6-1, 4-6, 6-2, aducand primul punct pentru echipa gazda a confruntarii de la Radom.

Ocupanta locului 53 mondial, Linette a castigat primul set de o maniera categorica, scor 6-1, dupa 32 de minute.

Doua break-uri au facut diferenta in favoarea jucatoarei din Polonia clasata pe locul 53 mondial.

Begu a ratat doua mingi de break la 3-1 pentru Linette si a incheiat setul inaugural cu 10 erori nefortate, respectiv doua duble greseli.

In setul secund Begu a controlat disputa si s-a distantat la 3-0 si 4-1, cu break in fata.

La 4-2 jucatoarea noastra a avut de aparat doua mingi de break, dar nu a reusit sa o salveze decat pe prima, astfel ca Linette se apropia pe tabela.

Poloneza avea sa egaleze scorul (4-4) in urma unui game alb pe propriul serviciu.

Begu si-a tinut serviciul intr-un moment foarte important al setului secund si a revenit la conducere (5-4) punand presiune pe Linette.

In game-ul urmator Begu a profitat de mingea de set aparuta si a trimis meciul in decisiv. 39 de minute pentru setul al doilea.

Primul break al decisivului a fost obtinut de Linette. Acesta s-a desprins la 5-2 dupa un al doilea break si a inchis in cele din urma partida, cu 6-2, la captul celui mai lung game din meci.



Irina Begu, invinsa de Magda Linette in primul meci al confruntarii Polonia - Romania