Billie Jean King Cup

Haos la Fed Cup. Ilie Nastase expulzat din arena dupa ce ar fi injurat-o pe Konta

Sursă foto: twitter.com/fedcup_es

Tensiune maxima neasteptata la meciul de Fed Cup dintre Romania si Marea Britanie, unde meciul doi dintre Sorana Cirstea si Johanna Konta a fost suspendat dupa ce britanica a parasit terenul in lacrimi.

Dupa un prim set castigat autoritar, cu 6-2, Konta a acuzat in debutul setului secund mai multe zgomote venite din tribuna.

De la microfonul oficial s-a facut apel catre spectatori, insa Ilie Nastase a protestat la marginea terenului considerand ca britanica exagereaza.

Arbitrul principal al intalnirii, un elvetian, a intervenit si a oprit meciul trimitandu-l pe Nastase in tribuna.

Acesta a refuzat intr-o prima faza si s-a asezat pe banca. Cirstea a protestat si ea, iar in cele din urma Nasty a trecut in tribuna.

N-a mai fost lasat nici acolo si a fost scos efectiv din arena, iar pe banca a luat loc Monica Niculescu.

S-a mai jucat un singur game, obtinut de Cirstea contra serviciului, dupa care Konta s-a plans din nou arbitrului pentru "rele tratamente" din partea publicului si a parasit terenul in lacrimi.

"Pentru ce ati suspendat meciul", a cerut Cirstea explicatii, in timp ce britanicele se ingramadeau spre iesire.

Pe retelele de socializare a venit mai tarziu si raspunsul, Konta plangandu-se ca a fost injurata de Nastase: "he called me a fucking bitch".

Alte surse din apropierea terenului spun ca Nastase ar fi folosit cuvantul cu F, dar intr-un alt context, "What the fuck is your problem", adresandu-se Johannei Konta dupa repetatele nemultumiri ale acesteia cu privire la zgomotul din arena.

In cele din urma, dupa o intrerupere de zece minute, Konta a revenit pe teren si meciul a fost reluat de la 3-1 in setul doi pentru Sorana Cirstea.



Haos la Fed Cup. Ilie Nastase expulzat din arena dupa ce ar fi injurat-o pe Konta