Fed Cup

Halep aduce primul punct cu Elvetia. Coplesita de emotii la inceputul meciului

Sursă foto: facebook.com/romaniafedcup

Simona Halep a avut doua adversare pe teren, sambata, in primul meci de simplu al confruntarii cu Elvetia. In primul rand emotiile si apoi pe Viktorija Golubic, o jucatoare care a trimis suprinzator meciul in decisiv. In cele din urma Halep a castigat, cu 6-3, 1-6, 6-1.

Inceputul meciului a fost unul mai degraba modest pentru Halep. Break cedat inca din primul game si 3-1 pentru Golubic, o jucatoare clasata pe locul 115 mondial.

Halep si-a intrat treptat in ritm si, dupa un game de serviciu la zero prin care se apropia la 2-3 pe tabela, izbutea in cele din urma break-ul egalarii (3-3).

Pana la finalul setului lidera mondiala avea sa nu mai cedeze vreun game si, dupa 39 de minute, inchidea setul, cu 6-3, la capatul unei serii de cinci jocuri la rand.

Un nivel ridicat la care Golubic nu i-a putut rezista in pofida unui inceput mai mult decat entuziasmant din partea elvetiencei.

A urmat un set secund slab pentru Halep si pe care jucatoarea noastra l-a cedat aproape fara drept de apel, cu 6-1.

Halep s-a adunat in decisiv si a raspuns cu acelasi scor, 6-1, aducand astfel primul punct Romaniei in confruntarea cu Elvetia. Un punct pe care mizam in aceasta prima zi a duelului de baraj pentru Grupa Mondiala.

La final, Halep a povestit ca s-a simtit coplesita de atmosfera creata de cei 10.000 de spectatori din tribune, un nou record pentru un meci de Fed Cup in Romania.

Reactie

“A fost foarte dificil. Chiar vorbeam inainte de meci ca este de trei ori mai greu decat finala de la Melbourne. Am avut emotii mari, nu pot sa le descriu. A fost un moment deosebit la ceremonie. Niciodata nu traim asemenea clipe in teren. Multumesc, Cluj. Am castigat astazi datorita dumneavoastra”, a declarat Halep.

"Nu stiu daca m-am incalzit in acest meci, pentru ca a fost greu sa simt mingea. Nu am putut controla emotiile la inceput, dar aceste clipe sunt de neuitat. Ce poate fi mai frumos decat sa castig primul meci pentru tara", a adaugat Halep la Digi Sport.

Asa am trait

SET 3, 6-1 Halep inchide meciul in urma unui game in care a revenit de la 0-30.

SET 3, 5-1 Inca un break pentru Halep si jucatoarea noastra pare ca s-a desprins in castigatoare. 

SET 3, 3-0 Halep isi consolideaza break-ul si o scoate din minti, la propriu, pe elvetianca. Aceasta loveste cu racheta de pamant.

SET 3, 2-0 Break reusit de Halep la capatul unui game extrem de disputat, Golubic a salvat doua mingi, insa pana la urma a cedat.

SET 3, 1-0 Halep intra cu serviciul in setul decisiv dupa un game inceput practic de la 0-15. Publicul simte momentul important si o incurajeaza puternic pe Simona.

SET 2, 1-6 In cele din urma, dupa un game maraton, Golubic isi castiga serviciul si egaleaza la seturi. Avem astfel decisiv.

SET 2, 1-5 Cadere in jocul Simonei si elvetianca profita punand un nou break pe tabela.

SET 2, 1-4 Al doilea game pentru Golubic fara punct pierdut, de aceasta data pe serviciul sau.

SET 2, 1-3 Break la zero reusit de Golubic.

SET 1, 6-3 Cu un serviciu as Halep pune punct unui set deloc usor.

SET 1, 5-3 Halep ridica nivelul jocului si obtine un nou break. O palarie prea mare pentru Golubic ritmul din aceste momente.

SET 1, 4-3 Pentru prima data in acest meci Halep trece la conducere.

SET 1, 3-3 Halep isi ia inapoi break-ul dupa un inceput mai retinut de partida. Din a doua incercare Simona reuseste sa doboare defensiva adversarei.

SET 1, 2-3 Game la zero pentru Halep, primul in acest meci. Ramane un break diferenta, acelasi pe care Golubic l-a obtinut in debutul meciului.

SET 1, 1-2 Dupa zece minute de la startul meciului Halep pune primul game pe tabela in dreptul ei.

SET 1, 0-2 Doar doua puncte obtinute de Halep in acest prim game de retur. Jucatoarea noastra inca n-a intrat asa cum trebuie in meci.

SET 1, 0-1 Halep isi pierde serviciul intr-un game in care adversara a avut chiar si 40-0.

13:12 Incepe meciul cu Halep la serviciu.

Impresionanta coregrafie 3D in Sala Polivalenta din Cluj. Este pentru prima data cand vedem asa ceva la un meci de tenis in Romania.Halep aduce primul punct cu Elvetia. Coplesita de emotii la inceputul meciului