Billie Jean King Cup

Gabriela Ruse a refuzat convocarea în echipa de Billie Jean King Cup a României

Sursă foto: https://www.instagram.com/gabrielaruse/

Horia Tecău a anunțat lotul pentru meciul cu Slovenia, însă printre jucătoarele convocate nu se regăsește și Gabriela Ruse.

Jucătoarea în vârstă de 25 de ani nu este accidentată și ar fi putut evolua pentru România, însă aceasta spune că a ales să se retragă din echipa de Billie Jean King Cup.

Ruse invocă o situație tensionată pe care o are cu celelalte jucătoare din lot și de aceea a ales să facă un pas în spate.

Deja este o tensiune între mine și colegele mele. Eu nu am fost niciodată pentru ceartă, nu am agreat niciodată scandalul. Eu le respect pe colegele mele și le doresc succes”, a spus Ruse pentru Prosport.

Gabriela Ruse a fost convocată de trei ori în echipa de Billie Jean King Cup a României și a disputat trei meciuri, două la simplu (1-1) și un altul la dublu (0-1).

Singura victorie obținută de Ruse pentru România a fost contra Italiei, pe teren propriu, în aprilie 2021, când a revenit de la set pierdut și a învins-o pe Jasmine Paolini.

România pierdea meciul la general, cu 3-1.Gabriela Ruse a refuzat convocarea în echipa de Billie Jean King Cup a României