Billie Jean King Cup

Fed Cup, Romania-Spania: Halep invinsa de Muguruza

Intr-un duel al liderelor celor doua echipe, Simona Halep nu si-a gasit ritmul optim de joc in fata Garbinei Muguruza si a pierdut in fata acesteia in doua seturi. Simona Halep ne-a aratat in acest meci ca are probleme cu jucatoarele masive, de gabarit, asa cum este si Garbine Muguruza, sportiva care in multe momente ale jocului, pastrand proportia evident, ne-a amintit parca de Maria Sharapova.

Iberica s-a impus cu 6-4, 6-3 la capatul unui joc pe care l-a dominat cu o deplasare impecabila in teren si un control al punctelor prin care nu I-a lasat prea multe sanse Simonei Halep.

Inca de la inceput jucatoarea spaniola si-a impus ritmul si a aratat ca are lectia foarte bine invatata pentru a o invinge pe Halep.

De cealalta parte, jucatoarea noastra a gresit mai mult decat ne-a obisnuit, s-a enervat inca din primele game-uri simtind cel mai probabil ca nu are prea multe solutii in fata adversarei sale.

Muguruza s-a distantat pe acest fond la 5-1, cu doua break-uri in fata, dupa care Halep a traversat cel mai bun moment al sau, reusind sa recupereze nu mai putin de trei game-uri la rand.

Iberica a servit pentru set la 5-4 si nu a facut-o deloc rau, castigand primul act dupa 36 de minute.

Halep a condus in premiera in setul al doilea, insa la scorul de 3-3 si-a pierdut serviciul la capatul unui game urias de aproape 13 minute, un game in care a ratat mai multe mingi de 4-3 si a salvat alte sanse de break ale adversarei.

S-a facut 5-3 imediat si in jocul care a urmat Muguruza a inchis partida cu un nou break.

“Cred ca am jucat foarte bine. Simona este o jucatoare foarte buna. Si ea a jucat bine, dar eu am jucat foarte, foarte bine”, a spus Muguruza dupa meci.

In urma acestui succes Spania a trecut la conducerea intalnirii, cu 2-1, iar sansele Romaniei de a ramane in meci stau in racheta Irinei Begu.



Fed Cup, Romania-Spania: Halep invinsa de Muguruza