Billie Jean King Cup

Fed Cup: Posibilele adversare pentru Romania in barajul Grupei Mondiale II

Sursă foto: facebook.com/FRTenis

Invinsa de Belgia in primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, echipa Romaniei va disputa un meci de baraj in luna aprilie pentru evitarea retrogradarii in Grupa I din Zona Euro-Africana.

Opt echipe vor fi implicate in barajul pentru promovarea/ramanerea in Grupa Mondiala II, iar Romania ar putea intalni una din urmatoarele echipe: Canada, Kazahstan, Marea Britanie sau Serbia. Pana in acest moment certitudinea este ca vom juca acasa impotriva Canadei si in deplasare contra Serbiei, daca sortii vor decide sa intalnim una dintre aceste echipe.

Romania este cotata printre favorite alaturi de celelalte trei echipe care au pierdut in primul tur al Grupei Mondiale II.

Taipei a fost invinsa in deplasare de Rusia, scor 4-1, Australia a pierdut in Ucraina, cu 3-1, iar Italia a fost invinsa acasa de Slovacia, cu 3-2.

Serbia a ajuns la barajul pentru Grupa Mondiala dupa ce a castigat toate meciurile intr-o grupa cu Estonia, Bulgaria si Israel, dupa care a invins Polonia, cu 2-1.

Marea Britanie a castigat de asemenea toate meciurile in grupa cu Letonia, Turcia si Portugalia, pentru ca in baraj sa treaca de Croatia, cu 2-1.

Kazahstan a invins, in ordine, Thailanda (3-0), Coreea de Sud (2-1) si Japonia (2-1) in Zona Asia/Oceania, in timp ce Canada a invins Paraguay (3-0), Bolivia (3-0), Venezuela (2-1) si Chile (2-0) in Zona Americilor.

Barajul pentru ramanerea/promovarea in Grupa Mondiala II este programat pe 22 si 23 aprilie.



Fed Cup: Posibilele adversare pentru Romania in barajul Grupei Mondiale II