Billie Jean King Cup

Fed Cup: Irina Begu, invinsa de Angelique Kerber in primul meci al disputei Romania-Germania

Germania conduce cu 1-0 dupa ce Angelique Kerber a invins-o, sambata, in primul meci de simplu, pe Irina Begu, cu 6-2, 6-3.

Un meci dominat de Kerber, numarul 3 mondial si campioana de la Australian Open din acest an. Aceasta a obtinut nu mai putin de patru game-uri pe serviciul lui Begu, jucatoare care n-a avut decat o singura sansa de break si aceea anulata de Kerber.

Primul set nu a avut practic istoric, Kerber conducand in permanenta, dupa care Begu a trecut in premiera la conducere (1-0 in debutul actului al doilea).

Jucatoarea noastra si-a pierdut apoi serviciul si Kerber s-a distantat la 3-1. A urmat un game cinci intins pe durata a 15 minute, adica jumatate din primul set ca intindere, castigat in cele din urma de Begu la mare lupta.

Preferata in locul Monicai Niculescu pentru al doilea loc in echipa de simplu, Begu nu s-a aflat niciun moment in controlul meciului si a comis numeroase erori nefortate. Prea multe pentru a emite pretentii la acest nivel.

GAME cu GAME

SET 2, 3-6 Kerber respecta calculele hartiei si o invinge pe Begu. Mai usor decat ne-am fi asteptat.

SET 2, 3-4 Begu ramane aproape de Kerber. Un as i-a adus acest game, al 7-lea in partida. Kerber pastreaza un break avans.

SET 2, 2-3 Un game de peste 10 minute cu Begu la serviciu. Aceasta alterneaza loviturile aducatoare de puncte cu erori simple. Serveste un as, al cincilea in acest meci, dupa care scapa o dreapta afara. Dupa aproape un sfert de ora Begu castiga acest game. Ar putea cantari enorm in economia meciului.

SET 2, 1-3 Kerber dubleaza game-ul obtinut anterior pe serviciul advers.

SET 2, 1-2 Erori nefortante numeroase in jocul Irinei Begu. Doua cu dreapta si una cu reverul, iar Kerber face break-ul. In loja Germaniei se traieste intens.

SET 2, 1-1 Kerber ramane agresiva la serviciu si Begu are putine sanse de a-i pune probleme. Cel putin pana acum asa au stat lucrurile.

SET 2, 1-0 Pentru prima data in acest meci Begu se afla la conducere. Un game solid de serviciu pentru jucatoarea noastra.

SET 1, 2-6 Kerber salveaza o minge de break, prima pentru Begu in acest meci, si inchide setul inaugural in 30 de minute.

SET 1, 2-5 Begu isi pastreaza calmul, obtine al doilea sau game si ramane in set. Doua break-uri avans pentru Kerber.

SET 1, 1-5 Jucatoarea din Germania isi face game-ul de serviciu si este la un pas de castigarea actului inaugural.

SET 1, 1-4 Begu face pasul in fata si este pasata de Kerber. Al doilea break obtinut de Kerber.

SET 1, 1-3 Joc in continuare solid pentru Kerber la serviciu. Doar doua puncte obtinute de Begu pana acum la primire.

SET 1, 1-2 Primul game de serviciu reusit de Begu, un game in care jucatoarea noastra a servit un as si a castigat un schimb bun pentru moral.

SET 1, 0-2 Kerber conduce cu break si nu este cel mai bun start de meci pentru Begu, insa meciul este departe de a fi jucat.

13:10 A inceput meciul cu Begu la serviciu. Aceasta isi pierde serviciul la chiar prima sansa de care a beneficiat Kerber.

Clasament WTA: Begu (35) - Kerber (3)
Intalniri directe: Begu (2) - Kerber (3)
Pe zgura: Begu (1) - Kerber (2)
Ultima intalnire: Charleston 2016 (victorie Kerber cu 6-2, 6-3)



Fed Cup: Irina Begu, invinsa de Angelique Kerber in primul meci al disputei Romania-Germania