Billie Jean King Cup

Debutanta Mertens o invinge pe Begu si Belgia castiga la general (3-1)

Sursă foto: facebook.com/FRTenis

Elise Mertens, jucatoare care a intrat duminica pe teren pentru primul ei meci la Fed Cup, a invins-o pe Irina Begu, cu 3-6, 7-5, 7-5, si a adus punctul prin care Belgia a castigat la general confruntarea cu Romania din primul tur al Grupei Mondiale II. Meciul Begu - Mertens a fost live text aici.

Aruncata in lupta de Ilie Nastase pentru a incerca o “remontada” spectaculoasa, Irina Begu a inceput in forta disputa cu Mertens si a facut break chiar de la primul game.

Jucatoarea noastra a ratat de putin sansa unui 3-0 intr-un game in care a avut 40-0 pe serviciul advers si in care Mertens a pus primul ei game pe tabela cu patru puncte la rand.

In cele din urma Begu transa primul set cu break dupa doua duble greseli la rand comise de Mertens.

Belgianca a inceput cu break setul al doilea, dar Begu i-a raspuns imediat cu un game la zeri contra serviciului. La 3-2 pentru Begu s-a jucat practic meciul, dupa ce jucatoarea noastra a ratat sansa de a realizat un nou break prin care ar fi servit apoi la 4-2.

S-a facut astfel 3-3, dupa care cele doua au mers cap la cap cu serviciul pana la in game-ul 11 transformat de Mertens intr-un break sinonim cu obtinerea setului.

De la 5-4 in setul al doilea Begu a avut o serie de cinci game-uri pierdute la rand. Au urmat trei game-uri consecutive pentru jucatorea noastra care prelua conducerea (3-2) si iarasi in game-ul sase a existat un moment hotarator.

Begu a avut 30-0 pe serviciul advers si controla un punct care ii putea oferi trei sanse de break. A ratat un voleu de rever si de acolo s-a rupt filmul. Mertens a profitat de caderea Irinei si s-a distantat la 5-3 cu break obtinut in game-ul sapte.

Presiunea momentului si-a spus cuvantul pentru Mertens, iar aceasta nu a reusit sa inchida meciul din prima incercare la serviciu. Begu egala (5-5) doar pentru a-si pierde la randul sau serviciul game-ul urmator.

Mertens nu a mai ratat a doua sansa si a inchis partida nu inainte ca Begu sa fi salvat trei mingi de meci.

Belgia invinge Romania si va juca in aprilie pentru calificarea in Grupa Mondiala principala, in timp ce echipa noastra se va lupta sa evite retrogradarea in Grupa I din Zona Euro-Africana.

Punct de onoare la dublu

Romania a obtinut punctul de onoare in meciul de dublu castigat de perechea Sorana Cirstea/Monica Niculescu in disputa cu Kirsten Flipkens/Marina Zanevska. Un meci de 54 minute castigat cu 6-0, 6-2.

Echipa noastra va juca in 22-23 aprilie intr-un baraj pentru mentinerea in Grupa Mondiala II.



Debutanta Mertens o invinge pe Begu si Belgia castiga la general (3-1)