Billie Jean King Cup

Romania intoarce si bate Marea Britanie in Fed Cup. Romania e deja calificata pentru barajul de duminica cu Ucraina, Israel sau Austria

Romania a invins vineri seara Marea Britanie cu 2-1 in Cupa Fed la tenis, ceea ce a calificat echipa noastra in barajul cu Ucraina sau Austria. Indiferent de ultimul meci din grupa, cel de sambata cu Letonia, Romania merge mai departe pentru  meciul de duminica in care spera sa se califice pentru dreptul de a juca in barajul pentru Grupa Mondiala II.

Sorana Cirstea a avut un set in fata britanicei Heather Watson in prima partida de simplu a confruntarii cu Marea Britanie din cadrul Fed Cup pentru a pierde in cele din urma in decisiv. Insa, in al doilea meci, Simona Halep a intrat in forta si a egalat, trimitand partida in decisiv, la inalnirea de dublu. Acolo, Begu si Niculescu au defilat si au castigat pentru Romania meciul cu britanicele, pentru ca sambata sa avem partida cu Letonia care ne poate duce mai departe.

In prmul meci al zilei, Cirstea s-a impus greu in tie-break in primul set nu inainte de a salva patru sanse de set de care a beneficiat britanica. Jucatoarea noastra a acuzat o accidentare la genunchi in setul al doilea si Watson a egalat dupa un 6-1 fara istoric.

Britanica a condus cu 3-1 in decisiv, dar Cirstea si-a luat break-ul inapoi si a egalat la trei. Game-ul sapte a fost hotarator si i-a revenit lui Watson dupa mai multe sanse de break ratate de Sorana. Watson a facut break in ultimul game al meciului si s-a impus cu 6-4 aducand astfel primul punct pentru Marea Britanie.

[news-104558]

In al doilea meci a intrat Simona Halep, contra Johannei Konta. Jucatoarea noastra a castigat in doua seturi 6-1 6-4. In primul set a mers ceas, a reusit doua breakuri din tot atatea mingi de break posibile. In cel de-al doilea, Halep condus cu 5-2, insa a ratat sansa cand a servit pentru meci, cedandu-si serva.

Insa, la 5-4, Halep a intors setul si nu a lasat loc de emotii, reusind un break pe serviciul adversarei, cu care a luat si meciul.

In al treilea meci, vineri seara, Irina Begu si Monica Niculescu au intrat pe teren contra lui Rae si Watson pe cate le-au demolat cu 6-0 6-2. Britanicele nu au reusit nici un break, in timp ce ale noastre au facut cinci, trei in primul set si doua in al doilea.

Romania a trecut de grupa sa si s-a calificat  mai departe din Cupa Fed. Romania intalneste invingatoarea Grupei C, unde evolueaza Austria, Israel, Ucraina si Slovenia pentru dreptul de a juca in barajul pentru Grupa Mondiala II.



Romania intoarce si bate Marea Britanie in Fed Cup. Romania e deja calificata pentru barajul de duminica cu Ucraina, Israel sau Austria