Billie Jean King Cup

Cirstea pierde cu Wickmayer dupa un meci maraton

Sursă foto: facebook.com/FRTenis

Belgia conduce Romania, cu 2-0, dupa prima zi a confruntarii din Grupa Mondiala II a Fed Cup, in urma victoriei pe care Yanina Wickmayer a obtinut-o in fata Soranei Cirstea, cu 7-6, 5-7, 7-5, la capatul a 3 ore si 20 de minute.

Cirstea ar fi putut transa disputa in doua seturi, daca ar fi profitat de startul bun de meci si de avantajul avut pe tabela in primul set.

Jucatoarea noastra a condus cu 5-2 pe tabela si a servit pentru set la 5-4, insa Wickmayer a supravietuit pentru a castiga mai apui setul in tie-break.

Cirstea a dominat jocul si in setul secund, cand a condus cu 2-0 in debut, a fost egalata dupa sase game-uri, si abia la 5-5 a reusit break-ul izbavitor, pentru ca in jocul urmator sa castige pe propriul serviciu dupa mai multe puncte la limita.

In decisiv Cirstea a condus cu 2-1 si break in fata, dupa care jucatoarea noastra a salvat formidabil doua mingi de meci la 5-4 pentru adversara intr-un game cu patru puncte la rand de la 15-40.

Meciul s-a jucat in game-ul urmator cand, la 5-5, Sorana a avut nu mai putin de trei sanse de break, toate anulate de Wickmayer, sanse care ar fi adus-o mai aproape de victorie.

Cirstea a servit sub mare presiune la 5-6, insa la 15-40 a scapat un forehand afara si astfel s-a scris istoria acestui meci de mare lupta in care fiecare set a avut peste o ora.

In primul meci, Monica Niculescu a fost invinsa de Kirsten Flipkens, cu 6-3, 6-4, astfel ca dupa prima zi Belgia conduce Romania la Bucuresti, scor 2-0.

Duminica, in primul meci al zilei programat de la ora 13:00, se vor intalni Monica Niculescu si Yanina Wickmayer. 



Cirstea pierde cu Wickmayer dupa un meci maraton