Billie Jean King Cup

Capitanul nejucator al Belgiei: “Sunt convinsa ca vom castiga meciul cu Romania”

Sursă foto: facebook.com/FRTenis

Dominique Monami, capitanul nejucator al echipei Belgiei, s-a aratat extrem de increzatoare in sansele echipei sale in partida cu Romania programata la finalul acestei saptamani, la Bucuresti in Sala Polivalenta, si care conteaza pentru primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup.

“Suprafata de joc se potriveste foarte bine jucatoarelor noastra. Sunt convinsa ca avem o echipa foarte motivata, pregatita mentala si determinata 200%. Cel mai important este cum te simti pe teren si noi ne simtim foarte bine. Cred cu tarie ca vom castiga acest meci”, a spus Monami in conferinta de presa care a avut loc dupa tragerea la sorti a meciurilor.

"Sansele noastre au crescut avand in vedere ca jucatoarea numarul unu a Romaniei nu joaca (n.r. - Irina Begu). Chiar daca nu avem jucatoare mai bine clasate decat Romania, fetele s-au pregatit bine si vor lupta pana la sfarsit", a mai spus Monami.

Despre meciul cu Romania au vorbit si jucatoarele convocate in echipa Belgiei pentru disputa de la Bucuresti.

Yanina Wickmayer, 27 ani, numarul 60 WTA

“Sunt pregatita si nu este prima oara cand trebuie sa ma recuperez fizic si mental. Ne-am pregatit ca inaintea unui turneu oarecare. Ne uitam la video, facem strategia. Nu va fi doar o batalie tactica, ci si una fizica si mentala.”, a spus Wickmayer.

Wickmayer a castigat pana acum 22 din cele 30 de meciuri disputate la simplu pentru echipa Belgiei in Fed Cup.

Kirsten Flipkens, 31 ani, numarul 74 WTA

“Cu Monica am avut mereu meciuri dificile, dar aici este Fed Cup si intalnirile sunt diferite”, a declarat Flipkens.

Cu 13 ani in Fed Cup, Flipkens este cea mai experimentata jucatoare din lotul Belgiei. La simplu are 11 victorii si 19 infrangeri.

Elise Mertens, 83 WTA

“Prima mea saptamana la Fed Cup si este ceva special. Pot invata multe din aceasta saptamana si este incredibil sa ma aflu aici”, a spus Mertens, jucatoare care in acest an a invins-o pe Monica Niculescu in finala de la Hobart la inceput de sezon.

Marina Zaneska, 123 WTA

“Este ceva special pentru mine sa ma aflu aici, totul este diferit fata de un turneu obisnuit. Incerc sa invat de la celelalte jucatoare si va fi foarte bine daca voi avea sansa sa joc. Apreciez fiecare moment”, a declarat mezina echipei Belgiei.



Capitanul nejucator al Belgiei: “Sunt convinsa ca vom castiga meciul cu Romania”