Billie Jean King Cup

Buzarnescu, partenera de antrenament pentru lidera mondiala Swiatek. Polonia are 2-0 dupa prima zi a barajului de la Radom

Sursă foto: https://twitter.com/hubertblaszczyk

Putine sperante pentru Romania dupa prima zi a confruntarii cu Polonia din barajul de calificare la turneul final al Billie Jean King Cup.

Dupa ce Irina Begu a pierdut in trei seturi cu Magda Linette, pe teren au ajuns Iga Swiatek si Mihaela Buzarnescu.

O partida care s-a incheiat in mai putin de o ora si care a semanat mai mult cu un antrenament cu public.

Un 6-1, 6-0 care nu mira pe nimeni tinand cont de diferenta de valoare dintre cele doua jucatoare la ora actuala.

Buzarnescu, locul 123 mondial, a avut parte de un inceput de cosmar in fata liderei ierarhiei WTA, pierzand primele zece puncte ale confruntarii de la Radom.

Abia la 0-2 si 0-30 jucatoarea convocata in regim de urgenta de Horia Tecau pentru acest meci si-a trecut in cont primul punct dupa o greseala neprovocata trecuta in contul lui Swiatek.

Aceasta n-a impiedicat-o pe poloneza sa se distanteze la un categoric 3-0 dupa doar noua minute de la primul serviciu.

Meciul a curs intr-o singura directie si Swiatek ajungea la un 5-0 fara drept de apel.

Buzarnescu, jucatoare aflata la doar a patra partida oficiala in 2022, a evitat pierderea setului la zero, trecandu-si in cont game-ul de onoare pe propriul serviciu.

Swiatek n-a mai iertat-o pe Buzarnescu in al doilea set si i-a administrat acesteia un 6-0 care ne scuteste de orice comentarii.

Pana la urma a fost decizia capitanului nejucator sa titularizeze o jucatoare cu doar trei meciuri oficiale in picioare contra liderului mondial actual.

Sa punem alegerea lui Horia Tecau pe seama lipsei de experienta la acest nivel.



Buzarnescu, partenera de antrenament pentru lidera mondiala Swiatek. Polonia are 2-0 dupa prima zi a barajului de la Radom