Billie Jean King Cup

Britanicele au inceput pregatirea meciului cu Romania

Sursă foto: lta.org.uk

Anne Keothavong, capitanul nejucator al echipei de Fed Cup a Marii Britanii, a reactionat, marti, dupa tragerea la sorti a meciurilor din barajul pentru Grupa Mondiala II.

Marea Britanie, echipa care a castigat una dintre grupele din Zona Euro-Africana, va intalni Romania in deplasare in perioada 22-23 aprilie.

“Ne-ar fi placut sa disputam acest meci pe teren propriu in fata fanilor nostri, dar acceptam provocarea de a intalni Romania in deplasare. Avem o echipa puternica si stiu ca jucatoarele nu mai au nevoie de nicio motivatie suplimentara in afara perspectiva calificarii in Grupa Mondiala II”, a spus Anne Keothavong pentru site-ul federatiei britanice de tenis.

“Romania are cateva jucatoare de mare talent si nu avem de gand sa le subestimam. Pregatirea noastra pentru aceasta confruntare incepe acum si nu vom lasa nicio piatra neintoarsa. Sunt increzatoare ca vom avea sansa de a castiga meciul”, a mai spus Anne Keothavong.

De cinci ori s-au mai intalnit pana acum Romania si Marea Britanie, iar scorul este favorabil echipei noastra, 4-1.

Ultima disputa a avut loc in urma cu trei ani la Budapesta, cand Romania a castigat cu 2-1 si a inceput ascensiunea spre Grupa Mondiala.

Marea Britanie o are drept racheta principala pe Johanna Konta, numarul 10 mondial in prezent, o jucatoare cu o ascensiune impresionanta in ultimii ani.



Britanicele au inceput pregatirea meciului cu Romania