Tenis

Episodul expulzării din Australia încă îl bântuie pe Djokovic

Sursă foto: https://twitter.com/josemorgado

Actualul lider al tenisului mondial masculin Novak Djokovic n-a uitat momentul delicat când a fost obligată să părăsească Australia cu o zi înaintea turneului de Grand Slam de la Melbourne pe motiv că nu era vaccinat împotriva Covid.

"Am respectat toate regulile şi nu am pus pe nimeni în pericol, dar am devenit ceva politic, ceva care a pus lumea în pericol. Presa avea nevoie de o ţintă şi s-a îndreptat spre mine. Au pus o etichetă complet falsă pe mine, ceea ce îmi provoacă greaţă. Până la urmă, o persoană care este singură cu mass-media nu are nicio şansă.

”O mulţime de oameni au renunţat la mine. În aceste momente vezi adevărata faţă a oamenilor. O mulţime de oameni mi-au întors spatele, inclusiv jucătorii şi unii organizatori”, a declarat Novak Djokovic într-un interviu pentru publicația italiană Corriere della Sera.

Djokovic, poziție de neutralitate față de vaccin

”Nouăzeci şi cinci la sută din ceea ce s-a scris şi s-a spus despre mine la televiziune în ultimii trei ani este complet fals. Nu sunt anti-vaccin şi nu am spus niciodată că sunt, şi nici nu sunt pro-vaccin. Sunt pro-alegere, apăr libertatea de alegere. Este un drept fundamental al omului de a fi liber să decizi ce îţi injectezi sau nu în corp.

”Când m-am întors din Australia, am explicat punctul meu de vedere celor de la BBC, dar au eliminat o mulţime de propoziţii, cele care nu se potriveau”, a mai spus Djokovic.



Episodul expulzării din Australia încă îl bântuie pe Djokovic