Tenis

Echipa Lumii a castigat in premiera Cupa Laver. Tiafoe si Auger-Aliassime au facut diferenta in ziua decisiva

Sursă foto: https://twitter.com/LaverCup/

Rasturnare spectaculoasa de situatie in ultima zi la Cupa Laver, competitie pe echipe gazduita anul acesta de Londra.

La a cincea incercare echipa Restului Lumii a pus mana pe trofeu, cu scorul general de 13-8.

Aceasta dupa ce echipa Europei conducea cu 8-4 dupa primele doua zile.

Ziua decisiva a fost deschisa de victoria la dublu obtinuta de perechea formata din canadianul Felix Auger-Aliassime si americanul Jack Sock impotriva dublului Matteo Berrettini (Italia)/Andy Murray (Marea Britanie), scor 2-6, 6-3, 10-8.

Surpriza majora si meciul care a inclinat balanta a venit din partea lui Auger-Aliassime. Tanarul canadian l-a invins pe fostul lider mondial Novak Djokovic, cu 6-3, 7-6.

A urmat meciul dintre Stefanos Tsitsipas si Frances Tiafoe, o partida in care europenii erau obligati sa castige si sa trimita competitia in meciul decisiv.

Tsitsipas a ratat nu mai putin de patru mingi de meci in tiebreak-ul setului secund cu Tiafoe, americanul impunandu-se in final cu 1-6, 7-6 (11), 10-8.

Tiafoe a reusit cateva lovituri monumentale in fata unui Tsitsipas sustinut de intreaga O2 Arena din Londra. Americanul s-a dovedit imbatabil in jocul la fileu si a gresit mai putin decat adversarul sau grec.

La festivitatea de premiere a participat si Roger Federer, jucator care s-a retras oficial din tenis cu ocazia Cupei Laver din acest an.

Federer a facut pereche la dublu cu Rafael Nadal, vineri, in prima zi, cand cei doi au pierdut in fata perechii americane Jack Sock/Frances Tiafoe.

Editia din 2023 a Cupei Laver se va disputa la Vancouver.



Echipa Lumii a castigat in premiera Cupa Laver. Tiafoe si Auger-Aliassime au facut diferenta in ziua decisiva