Tenis

Duel romanesc in primul tur la Bucuresti: Sorana Cirstea contra Jaquelin Cristian

Tragerea la sorti a tabloului principal de concurs a turneului WTA de la Bucuresti le-a adus fata in fata pe doua dintre reprezentantele Romaniei.

Sorana Cirstea, favorita numarul 5 la castigarea turneului desfasurat la Arenele BNR, o va intalni in primul tur pe tanara speranta Jaqueline Cristian, una dintre beneficiarele de wild card, alaturi de Elena-Gabriela Ruse si Irina Bara.

“Mi se pare un tablou foarte echilibrat. Vom avea niste prime tururi foarte bune. Sunt fericita pentru tragerea mea. De abia astept sa joc. Nu ma intereseaza cu cine joc. Am aceasta sansa si eu cu mingea am treaba, nu cu adversarul”, a spus Cristian.

“Arena este foarte frumoasa, am jucat in anii trecuti. Si terenul acesta este foarte bun, te face sa te simti foarte bine. Nu este nicio problema”, mai spus Cristian.

“Nu am jucat niciodata cu Sorana. Am facut un antrenament acum doua luni. Este total diferit, veneam amandoua din balon, eram prima data afara pe zgura. Nu ma pot lua dupa acel antrenament. Am foarte multe de studiat pana la meci. Voi fi foarte pregatita in momentul in care voi intra pe teren. Fiecare are sansele ei, va fi 50-50. Pot spune doar ca voi fi pregatita”, a declarat Cristian despre intalnirea cu Sorana Cirstea din primul tur.

Ana Bogdan o va intalni in primul tur chiar pe principala favorita, Anastasija Sevastova.

Irina Begu va juca impotriva sarboaicei Alexandra Krunic.

Elena Gabriela Ruse si-a ales singura adversara la tragerea la sorti, in sensul ca a tras cu mana ei din caciula, si aceasta va fi cehoaica Barbora Krejcikova.

Irina Bara va juca impotriva unei jucatoare din calificari.

Despre turneul de la Bucuresti a vorbit si Dumitru Haradau, presedintele turneului.

“Trebuie sa intelege ce inseamna turneul acesta pentru tenisul romanesc. In precalificari au jucat sapte fete si s-au calificat doua. In calificari sunt prezente sapte fete din Romania. Mai avem trei jucatoare care au primit wild card, Ruse, Cristian si Bara. Trebuie sa intelegem ca avem aici aproape 18-20 de jucatoare care joaca un turneu WTA la Bucuresti. Un turneu pe care l-a castigat Halep de doua ori, Begu o data. N-au foarte mare experienta, dar daca au incredere le acord sanse sa castige turneul”, a declarat Dumitru Haradau, presedintele turneului de la Bucuresti.



Duel romanesc in primul tur la Bucuresti: Sorana Cirstea contra Jaquelin Cristian