Tenis

Doua romance se vor duela in primul tur la Bucuresti

Sorana Cirstea si Ana Bogdan vor tine capul de afis in primul tur al turneului WTA gazduit de Bucuresti la Arenele BNR in perioada 15-23 iulie.

Cap de serie numarul 6, Cirstea o va intalni pe Bogdan intr-unul dintre cele mai asteptate dueluri din primul tur.

In aceeasi faza a competitiei, Monica Niculescu, a 4-a favorita, o va intalni pe olandeza Quirine Lemoine.

Desemnata cap de serie numarul 7, Irina-Camelia Begu va juca in runda inaugurala pe Ivana Jorovic din Serbia.

Pe tabloul principal de la BRD Bucharest Open mai sunt prezente alte trei tinere jucatoare din Romania beneficiare ale unor wild card-uri.

Irina Bara o va intalni pe Aliaksandra Sasnovich din Belarus, Jacqueline Cristian se va duela cu Kateryna Kozlova din Ucraina, in timp ce Elena Gabriela Ruse o va infrunta pe Isabella Shinnikova din Bulgaria.

Reactii

“Sunt jucatoare foarte bune. Imi pare rau ca Sorana si Ana au picat impreuna. Ambele aveau o sanse sa obtina rezultate foarte bune. Cu Ivana am mai jucat in urma cu 2-3 ani intr-un turneu ITF. Este o jucatoare tanara, cu potential si nu va fi un meci usor”, a spus Begu intr-o conferinta de presa.

“Trecerea de la iarba la zgura nu este usoara. A fost decizia mea sa joc pe zgura dupa turneul de la Wimbledon. Noi oricum suntem obisnuite sa ne adaptam”, a adaugat Begu.

Despre absenta Simonei Halep de la Bucuresti a vorbit Dumitru Haradau, presedintele turneului.

"Simona a fost la o minge de a ajunge numarul unu mondial. A participat la trei editii si a castigat de doua ori. Sunt convins ca va fi prezenta sa le incurajeze pe fete din tribuna. Avem aici practic echipa de Fed Cup a Romaniei si cred ca una dintre jucatoarele noastre va avea o sansa sa castige turneul. Sigur, Monica Niculescu va veni obosita de la Wimbledon, dar la talentul ei ar putea intra si castiga meciul venita direct de la avion", a spus Haradau.

Intrebat daca turneul din acest an este mai puternic decat cel din 2016, Haradau a raspuns: "Este de o suta de ori mai puternic".

George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis, a spus ca mai este un singur an din contractul semnat cu Jeno Monky, directorul turneului, pentru gazduirea la Bucuresti a concursului WTA de 250.000 de dolari.

"Vom discuta la momentul respectiv despre posibilitatea prelungirii acestui contract. Principala problema o constituie infrastructura si in prezent facem eforturi mari pentru a asigura desfasurarea turneului", a spus Cosac.

Cum arata tabloul



Doua romance se vor duela in primul tur la Bucuresti