Tenis

Dominika Cibulkova castiga Turneul Campioanelor la debut

Slovaca Dominika Cibulkova a furnizat surpriza si a invins-o, duminica, pe lidera mondiala Angelique Kerber in fniala Turneului Campioanelor din Singapore.

Ajunsa in finala cu o singura victorie si doua infrangeri in faza grupelor, Cibulkova a invins-o pe Kerber in doua seturi, cu 6-3, 6-3, si devine prima debutanta dupa Petra Kvitova care triumfa la Turneul Campioanelor.
 
Interesant este ca Angelique Kerber termina turneul cu patru victorii si o singura infrangere, iar Cibulkova are trei victorii si doua infrangeri, dar trofeul va sta in vitrina slovacei.
 
Cate un break a facut diferenta in fiecare dintre cele doua seturi, iar in ultimul game al meciului cele doua jucatoare au oferit cateva schimburi antologice.
 
Cibulkova a avut 40-15, dar a comis o dubla greseala, dupa care a scapat un forehand in afara terenului. Slovaca si-a facut rost de inca o minge de meci la capatul unui raliu in care a alergat-o pe Kerber de la un capat la altul al terenului.
 
Nemtoaica a scos tot ca un zid si chiar a avut minge de break, de a reveni in finala, dupa un alt schimb lung si spectaculos incheiat cu o minge trimisa de Cibulkova in fileu.
 
Kerber a gresit la un serviciu moale al adversarei, dupa care n-a mai avut ce face cand banda fileului a intervenit la un forehand al adversarei si mingea a cazut in teren.

Cibulkova nu mai invinsese un numar unu mondial din 2012, cand o elimina pe Victoria Azarenka la Roland Garros.

Cu titlul obtinut in Singapore Cibulkova incheie anul in topul cinci mondial:

1. Kerber
2. Serena
3. Radwanska
4. Halep
5. Cibulkova



Dominika Cibulkova castiga Turneul Campioanelor la debut