Tenis

Djokovic vrea libertate de alegere pe subiectul vaccinarii. Ar putea fi interzis la Australian Open

Sursă foto: https://twitter.com/DjokerNole/

Jucatorul sarb Novak Djokovic s-a exprimat inca o data pe marginea subiectului la moda in aceasta perioada, anume vaccinarea impotriva bolii Covid care tine lumea in sah de aproape doi ani.

Reactia liderului mondial din tenisul masculin vine in contextul apropierii Australian Open, primul turneu de Mare Slem din 2022, si unde organizatorii intentioneaza sa permita accesul doar jucatorilor vaccinati.

Djokovic a refuzat in repetate randuri sa raspunda la intrebarea daca este sau nu vaccinat, iar luna trecuta a declarat ca este “nesigur” daca va merge la Melbourne pentru apararea titlului.

In discutia despre vaccinare a intrat si guralivul Nick Kyrgios, un personaj recunoscut in circuit pentru derapajele lui pe teren si in afara acestuia.

Australianul a recunoscut ca este vaccinat cu schema completa, dar ca nu i se pare normal ca participarea jucatorilor la turnee sa fie conditionata de acest aspect.

“E ceva neasteptat mai ales ca vine din partea lui si stim tot ce a spus despre mine in ultimii ani.

“Dar, dar de aceasta data, trebuie sa fiu de acord cu el si sa spun ca libertatea de alegere este esentiala pentru oricine, fie ca e vorba de mine sau de altcineva.

“Nu conteaza daca este vorba despre vaccinare sau orice altceva din viata. Trebuie sa ai libertatea de a alege, de a decide ce vrei. In acest caz particular, despre ceea ce vrei sa introduci in corpul tau”, a declarat Novak Djokovic intr-o conferinta de presa la Torino, acolo unde participa in aceasta saptamana la Turneul Campionilor si unde a obtinut deja calificarea in semifinale.

Daniel Andrews a anuntat ca spectatorii vor avea acces fara restrictii in tribunele arenelor de tenis din Melbourne Park la Australian Open, in contextul in care statul australian Victoria a ajuns la 90% rata de vaccinare impotriva covid.

In acelasi timp, premierul statului Victoria a adaugat ca nu va permite sportivilor nevaccinati sa participe la turneul care va incepe in 16 ianuarie 2022.



Djokovic vrea libertate de alegere pe subiectul vaccinarii. Ar putea fi interzis la Australian Open