Tenis

Djokovic, prima dubla consecutiva in fata lui Federer

Novak Djokovic si Roger Federer au reeditat, marti seara, la Turneul Campionilor finala disputata in 2012, iar castig de cauza a avut tot jucatorul sarb.

Djokovic s-a impus in trei seturi extrem de disputate, cu 6-4, 6-7(2), 6-2, in fata unui Federer calificat la O2 Arena pe ultima suta de metri.

Pentru Djokovic este pentru prima data cand reuseste doua victorii consecutive in fata marelui campion elvetian, dupa ce saptamana precedenta il eliminase pe Federer in semifinale la Paris-Bercy.

“Este probabil cel mai dificil start de turneu pe care l-am avut vreodata aici. Intotdeauna au fost meciuri grele pentru fiecare dintre noi”, a spus Djokovic dupa meciul cu Federer.

Djokovic poate obtine calificarea in semifinale daca il va invinge, joi, pe Juan Martin Del Potro in doua seturi. Sarbul mai poate ajunge inca dupa meciul doi in careul de asi daca trece de argentinian indiferent de scor, iar Federer il depaseste pe Gasquet.

Cu un record de 68 de victorii din 77 de partide, Djokovic ramane in cursa pentru ocuparea primului loc in ierarhia ATP la finalul sezonului.

Participant pentru al 12-lea an consecutiv la Turneul Campionilor, Federer a suferit doar a 10-a infrangere in competitie care trage cortina epste sezonul din ATP.



Djokovic, prima dubla consecutiva in fata lui Federer